Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
21.09.2015 09:20:38
Deli članek:

Slovenke obtičale v kvalifikacijah

Arsen Perić

Slovenija je gostila kvalifikacijski turnir ženskih reprezentanc do devetnajstega leta starosti, ki so se borile za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Tega bo prihodnje leto gostila Slovaška.

Na turnirju, ki se je igral v Bakovcih in Gornji Radgoni, so Slovenke osvojila tretje mesto. V naslednji krog so tako napredovale Irke in Rusinje, četrto mesto je pripadlo Bolgarkam.

Senco na uspeh proti favorizirani Irski (1:1) je vrgel neljub dogodek, saj je za Slovenijo nastopila Katja Turk, ki zaradi kartonov ni imela pravice nastopa, zato so Irke srečanje dobile za zeleno mizo (3:0).

alesfevzer.com

Rusija je bila boljša s 7:1 (2:1), zato pa so Slovenke premagale Bolgarijo s 3:0 (0:0). Najboljša strelka domače reprezentance je bila Špela Kolbl, ki je zadela trikrat, po enkrat sta žogi pot v mrežo našli Melani Jelen in Karmen Godina.

Pomurje bo v tem tednu gostilo še kvalifikacijski turnir za varovance Dušana Kosića oziroma nogometaše do 17 let. Ob Sloveniji bodo v Bakovcih in Lendavi zaigrali še nogometaši iz Belgije, Turčije in Ferskih otokov.