Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.09.2015 09:12:25
Deli članek:

Lineker: Svet si lahko oddahne

Lionel Messi je sinoči za zmago Barcelone nad Levantejem (4:1) prispeval dva zadetka, vendar spet zgrešil strel iz enajstih metrov.

Zvezdnik katalonskega moštva je brez dvoma eden najboljših nogometašev na svetu, za marsikoga celo najboljši. Pa vendarle, tudi skoraj popolni igralci nogometa imajo kakšno slabšo lastnost.

Segment igre, ki Argentincu povzroča sive lase je udarec z bele točke, saj velja za enega slabših izvajalcev kazenskih strelov v španskem prvenstvu. Od dvanajstih poskusov je uspešno zatresel mrežo le šestkrat, polovični izkupiček pa je seveda zelo skromni dosežek.

Na tekmi z Levantejem je dvakrat streljal iz enajstim metrov in bil skladno svojo statistiko polovično uspešen. Potem ko je v 61. minuti uspešno izvedel kazenski strel, se je na svoj način – po angleško – z njim pošalil nekdanji legendarni nogometaš, danes pa teve analitik nogometnega dogajanja, Gary Lineker. Na svojem profilu na družbenem omrežju Twitter je čivknil: »Zdaj, ko se je Messi naučil izvajati enajstmetrovke, naj se cel svet pazi.«

Manj kot petnajst minut pozneje je Messi zapravil strel iz bele točke, Anglež pa ni izgubljal časa in dopolnil svoj prejšnji vpis: »No, kot kaže, se vendarle ni. Svet si lahko oddahne.«