Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.08.2015 18:25:39
Deli članek:

Luis Enrique: Če kdo, potem se lahko vrnemo mi

Barcelona je včeraj na prvi tekmi superpokala doživela pravo katastrofo, Athletic iz Bilbaa je namreč slavil s kar 4:0, a trener Kataloncev verjame, da superpokalni dvoboj še ni odločen.

Katalonci so včeraj nastopili s spremenjeno postavo, Luis Enrique se je odločil, da premeša začetno enajsterico. Jasno, še v torek so nogometaši Barcelone proti Sevilli odigrali 120 minut na tekmi evropskega superpokala in utrujenost nekaterih nogometašev je bila upravičena. 

"Moral sem narediti nekaj sprememb, kajti imeli smo vsega tri dni za pripravo na tekmo," je odločitev, da na klopi pusti Gerrarda Piqueja, Andresa Iniesto, Ivana Rakitića in Sergia Busquetsa pojasnil trener Barcelone Luis Enrique. "Urnik je bil za nas zelo naporen, saj smo se šele vrnili iz Gruzije, toda koledar je takšen, kot je. V njem ne iščem izgovorov in prevzemam odgovornost za poraz," je še dejal Luis Enrique. 

Za konec je 45-letni Asturijec dejal, da verjame, da dvoboj med Barcelono in Athleticom še ni odločen in da imajo njegovi varovanci možnosti, da vse skupaj obrnejo na povratnem obračunu, ki bo na sporedu že v ponedeljek na Nou Campu: "Proti Athleticu je zmeraj težko, še nikdar nisem igral lahke tekme proti Baskom. Čestitam jim za zmago, toda v ponedeljek bo drugače. Ali se lahko vrnemo? Mislim, da smo videli šele prvi polčas. Če kje na svetu obstaja ekipa, ki ji lahko uspe takšen preobrat, potem je to zagotovo Barcelona."