Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.08.2015 19:10:02
Deli članek:

Edini gol so si dosodili sami. Dobesedno.

Reuters

Kljub odmevnim nakupom in velikim načrtom za novo sezono milanski Inter našega Samirja Handanovića preživlja zelo slabo pripravljalno obdobje. Za nameček z bizarno podrobnostjo.

Kot da slabe predstave na prijateljskih tekmah ne bi bile dovolj, Inter na kar štirih srečanjih te vrste ni dosegel niti zadetka. Najprej je na turneji po daljnem vzhodu nanizal poraze s čisto strelsko ničlo proti Bayernu, Milanu in Realu, nato pa se je na podoben način zataknilo tudi na evropski tekmi proti nekoliko skromnejšemu Galatasarayu.

Milanski črno-modri, ki so to poletje precej globlje segli v žep in prepeljali neprimerno odmevnejše okrepitve kot v zadnjih letih, so bili zaradi tega deležni kar precej kritik, šale na njihov račun so rasle kot gobe po dežju, zgodba pa je dodatne razsežnosti dobila na povsem neuradnem srečanju z dubajskim Al-Ahlijem.

Ta je obiskal priprave Handanovića in soigralcev, ob tem pa sta se moštvi kar v pripravljalnem taboru pomerili in skromni gostje iz Združenih arabskih emiratov so dolgo časa vodili z 1:0. Nato pa je Inter vendarle zadel. V 93. minuti. Iz enajstmetrovke. Pri čemer pa je zadetek ene od okrepitev Stevana Jovetića zelo poseben.

Kot da 11-metrovk v 93. minuti že tako ali tako ne bi bila malce žgečkljiva, jo je, kot se je izkazalo, dosodil nihče drug kot menedžer milanske ekipe Andrea Romeo. Resda gre za nekdanjega sodnika, toda opustil je ta poklic in prevzel funkcijo pri Interju, na tej tekmi pa je sodil priložnostno. Čeprav očividci pravijo, da je prekršek bil in da je bil "penal" upravičen, pa smehu na Apeninskem polotoku ni videti konca.