Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
11.06.2015 17:15:04
Deli članek:

Igralci Barcelone preslabi za nogometaša meseca španske lige

Reuters

Nagrada "igralec meseca" v Španiji nima kakšne posebne teže, kljub temu pa je zelo zanimiv pogled na lestvico dobitnikov tega priznanja.

V španskem prvenstvu so tovrstno nagrado uvedli šele septembra 2013, od takrat pa se je z naslovom najboljšega igralca meseca okitilo 18 nogometašev (14 različnih). Prvi, ki je prejel to nagrado je bil Diego Costa, ki je takrat branil barve madridskega Atletica, to pa je tudi klub z največ tovrstnimi lovorikami.

Poleg Coste so bili najboljši igralci meseca iz Atletica še Koke, Diego Godin in Antoine Griezmann. Slednja dvakrat, njima pa sta se z dvema takšnima nazivoma pridružila le še Cristiano Ronaldo in Carlos Vela.

In kje so zmagovalci primere division in kraljevega pokala iz Barcelone? Na seznamu jih boste zaman iskali, saj jih enostavno ni. Edini Barcelonin nogometaš s to lovoriko je Hrvat Ivan Rakitić, pa še ta je takrat igral za Sevillo.

Lionel Messi in njegovi soigralci so očitno pokazali premalo od najboljšega nogometaša posameznega meseca, številni pa so nekoliko hudomušno dodali, da Messi nagrade ni prejel le zato, ker je ta namenjena samo ljudem.