Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
09.06.2015 20:20:49
Deli članek:

Mourinho žuga Arsenalu in Manchester Unitedu

Reuters

Saga okoli vratarja Chelseaja Petra Čecha se nadaljuje.

Dolgoletni vratar Chelseaja Peter Čech je za ekipo iz Londona v vseh tekmovanjih zbral 485 nastopov, v pravkar končani sezoni pa je moral mesto med vratnicama prepustiti Belgijcu Thibautu Courtoisu. Zaradi tega je 33-letni češki vratar v tej sezoni med vratnici stopil le 15-krat, s čimer pa seveda ni bil zadovoljen.

Vratar takšnega kova si razumljivo zasluži več, glede na to, kaj vse je je naredil za ekipo Londona, pa se je alfa in omega kluba Roman Abramović odločil, da mu bo dal proste roke pri izbiri novega kluba.

Resno zanimanje za češkega vratarja naj bi pokazala Arsenal in Manchester United, toda če je mislil, da so se s tem njegove težave pri izbiri novega kluba končale, se je močno zmotil. Njegovi selitvi namreč ni najbolj naklonjen kontroverzni trener Jose Mourinho. "Pri vseh klubih, ki bodo pokazali zanimanje za Petra, lahko jaz najdem enega igralca, ki bi mi prišel prav," je dejal Mourinho, ki ne skriva, da je velik oboževalec Arsenalovega dvojca Theo Walcott-Alex Oxlade-Chamberlain.

"Lastnik spoštuje vsako osebo, ki je zanj naredila kaj pomembnega. Ena takšnih oseb je tudi Petr, ki je v klubu že enajst let, v tem času pa je zabeležil tudi številne uspehe. Sprejel bom, kar bo želel lastnik," je povedal Mourinho in v isti sapi dodal: "Ampak jaz sem drugačen. Petra spoštujem, toda moj odgovor o njegovi prodaji bi bil: ni pogoja!"