Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.06.2015 15:39:04
Deli članek:

V norčijah prednjačita Iličić in Kurtić (fotogalerija)

Nikola Miljković

Slovenska nogometna reprezentanca se v Kranju pripravlja na nedeljski dvoboj z Anglijo.

Selektor Slovenije Srečko Katanec je svoje varovance zbral že v sredo, 3. junija in z njimi opravil nekaj uvodnih treningov, nato pa jim je od petka zvečer do ponedeljka popoldan dal prosto, kar so reprezentanti izkoristili, da so nekaj časa preživeli s svojimi najbližjimi. Vnovičen zbor je bil v ponedeljek, ko so opravili popoldanski trening, od danes naprej pa že trenirajo po ustaljenem ritmu, dvakrat na dan.

Od včeraj je reprezentanca kompletna, kot zadnja sta se reprezentanci pridružila tudi oba nogometaša, ki si kruh služita na Japonskem, Milivoje Novaković in Nejc Pečnik, ki skupaj s preostalimi reprezentanti tudi že trenirata. Kar lahko Srečka Katanca izjemno veseli, je vzdušje v reprezentanci, ki je, vsaj če gre soditi po današnjem dopoldanskem treningu, odlično.

Dobre volje in smeha ni manjkalo, v norčijah pa sta prednjačila nogometaša Fiorentine Josip Iličić ter Jasmin Kurtić. V uvodnem delu treninga so morali na primer reprezentanti si žogo v teku po zraku podajati "iz prve", toda odlična prijatelja sta navodila malce "preslišala" in sta delala po svoje. Slovenski selektor ju je večkrat bolj ali manj v smehu opozoril, na kar se je zmeraj nasmejani Kurtić odzval z: "Aha, pa to je še lažje."

Srečko Katanec je bil dopoldan odlične volje. "Ajde, Jojo, da vidim tvojo leseno desno nogo," je zavpil Iličiću, ko je moral podajati z desno nogo, "Ajde Kurta, pokaži, da nisi 'drvo'" je dodal Iličićevemu "partnerju". Slovenski reprezentanti so imeli na dopoldanskem treningu tudi kar nekaj gledalcev – ob novinarjih seveda –,lokalni gospodje so prišli pogledati, kako trenira slovenska reprezentanca.

Iz tribun je bilo slišati marsikatero pripombo, prednjačil pa je predvsem starejši možakar, ki je igralcem in tudi Katancu delil nasvete. "Bolj je treba delati z roko," se je zadrl na Kampla, "Novaković, zdaj si se pa osramotil," je okaral slovenskega napadalca, "Ja, Birsa, kam si pa to žogo zdaj poslal?" je vprašal krilnega vezista Chieva. Potem ko je podelil še nekaj nasvetov kako se je treba po treningu raztegniti, se je obrnil proti novinarjem in z vso resnostjo tega sveta dejal: "Fantje morajo zdaj na meditacijo. V pol ure bodo čisto spočiti. Bom pisal Katancu. Mene poslušajte, jaz vem."