Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
09.06.2015 16:58:39
Deli članek:

Enrique pri Barceloni do leta 2017

Čeprav bi moral Luis Enrique na Camp Nouu ostati še vsaj eno sezono, pa se je v zadnjih dneh precej govorilo o njegovi prihodnosti. Zdaj je teh ugibanj konec.


Barcelona je podaljšala sodelovanje z glavnim trenerjem Luisom Enriquejem. Slednji je bil prva in edina želja vodstva katalonskega velikana, saj je Asturijec že v svoji prvi sezoni s člansko ekipo osvojil kar tri lovorike.

Na začetku sezone je imel sicer Enrique kar nekaj težav, govorice o njegovem predčasnem odhodu so bile vse glasnejše. Kot kaže pa je potreboval le nekoliko več časa, saj je Barcelona v nadaljevanju sezone pokazala precej drugačen (boljši) obraz, z novim dogovorom, po katerem bo na Camp Nouu ostal do leta 2017, pa so zadovoljni vsi vpleteni.

"Kako naj ne bi bil zadovoljen po tako uspešnem letu? Bilo je nekaj težav, toda na koncu se je vse odlično izteklo. Zelo smo veseli in upamo, da bomo osvojili še veliko lovorik. Kar je še na obzorju, nam daje precej razlogov za navdušenje," je ob podaljšanju pogodbe in z novo pričesko sporočil Enrique.

Vodstvu kluba gre zadnja pomembna "okrepitev" še posebej na roke, saj Barcelono čakajo predčasne predsedniške volitve, na katerih se bo za vnovično izvolitev potegoval Josep Maria Bartomeu.

To je bila za privržence Barcelone sicer že tretja vesela novica v kratkem času. Pred dnevi je sporočila, da se ji bo pridružil Aleix Vidal, ta bo sicer zaradi prepovedi kupovanja Barcelone za nov klub registriran šele januarja leta 2016, danes pa je po dolgotrajnih pogajanjih pogodbo podaljšal tudi Dani Alves.