Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
09.06.2015 17:30:01
Deli članek:

Vrnite kolajne, vi niste zmagovalci

Štirje nogometaši Barcelone morajo vrniti kolajne zmagovalcev lige prvakov, saj jim po mnenju Uefe ne pripadajo.

Med njimi je tudi Belgijec Thomas Vermaelen, ki je katalonskega velikana okrepil iz Arsenala in ki zaradi poškodb ni zaigral nobene minute v najelitnejšem tekmovanju, še več, Belgijec je za Barcelono nastopil zgolj na zadnji tekmi sezone proti Deportivu in na zelenici preživel 63 minut.

A kljub temu, da ekipi ni pomagal na trnovi poti do naslova v ligi prvakov, je z velikim nasmehom na obrazu sprejel kolajno za zmagovalca, ki pa jo bo moral zdaj po poročanju številnih belgijskih in španskih medijev vključno s slovito Marco vrniti. Uefa je namreč sporočila, da štirje igralci, ki so bili prijavljeni za igranje v ligi prvakov, niso upoštevani v zmagovalno ekipo, ker za Barcelono niso igrali niti minute. Poleg nesrečnega Belgijca so to še Claudio Bravo, Douglas in Jordi Masip, prav tako pa morajo vrniti kolajne, ki so jih prejeli v Berlinu.

Razočarani pa so tudi pri Arsenalu, ker iz istega razloga ne bodo upravičeni do milijonske  nagrade. V pogodbi ob prodaji Vermaelna Kataloncem je bil namreč zapisan člen, da Londončanom pripadajo dodatni trije milijoni evri.