Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
17.04.2015 15:08:12
Deli članek:

Navijači bi Kloppa

Reuters

Odkar je postalo jasno, da bo Jürgen Klopp po koncu sezone zapustil dortmundsko Borussio, je vse glasnejše vprašanje, kje bo nadaljeval kariero.

Že nekaj časa ga povezujejo z različnimi klubi, tako da je izbira kar pestra. Še največkrat pa se omenja Manchester City. Pri slednjem se je po seriji slabih rezultatov (pet zmag na zadnjih šestnajstih tekmah) močno zamajal stolček Manuelu Pellegriniju.


Nezadovoljstvo pri (in okrog) sinjemodrih je vse večje, zato je težko verjeti, da bo Čilenec ostal v klubu tudi po koncu tekoče sezone.

In prav Klopp je tisti, ki bi ga mnogi navijači Cityja radi videli v svojem klubu. O tem pričajo tudi številke.

V eni izmed anket, v kateri je sodelovalo dva tisoč navijačev aktualnega angleškega prvaka, jih je več kot polovica (56 %) podprla zamisel, da bi 47-letni Nemec postal šef strokovnega vodstva Cityja. Proti se je izreklo 33 odstotkov anketirancev, medtem ko je 11 odstotkov vzdržanih.

Seveda pa Klopp ni edini strokovnjak, za katerega se zanimajo sinjemodri. Že kar nekaj časa je njihova velika želja Josep Guardiola, ampak Španca pri Bayernu seveda ne nameravajo kar izpustiti iz svojih rok. Če bi Guardiola na koncu le odšel k Cityju, bi se lahko celo zgodilo, da Klopp pristane na klopi Bayerna. 

Druga različica pa pravi, da bi se na Otok lahko preselil trener Reala Carlo Ancelotti, ki mu pogodba z galaktiki sicer poteče šele po koncu naslednje sezone. Možnosti je torej kar nekaj, ampak trenutno je mogoče še najbolj verjetno, da bi Klopp vendarle odšel v City.