20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Prepričan, da je kopija očeta Odkrito.si

Trdi, da je nezakonski sin Kralja Karla III. in ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

rb
rb
0 05.11.2014 13:05:42

Presenečenje na levem boku?

Drago Wernig - TAKA
V kakšni zasedbi se bodo vijoličasti nocoj postavili po robu velikemu Chelseaju? To je vprašanje, ki vznemirja vijoličaste navijače in še koga.

Anteju Šimundži največ preglavic povzroča bolezen Agima Ibraimija. Makedonski reprezentant je zaradi viroze izpustil že zadnji preizkušnji na domačem prizorišču. Najprej pokalno proti Radomljam, nakar v petek ni sodeloval niti v dvoboju z zasedbo, ki domuje ob Kamniški Bistrici, toda zdelo se je, da bo do srede vendarle maksimalno pripravljen.

Toda ne kaže najbolje, zdravljenje z antibiotiki ni v popolnosti doseglo namena, vneto grlo Agimu Ibraimiju še vedno povzroča preglavice. Sicer se je udeležil torkovega dopoldanskega treninga, toda že njegova oprava je razkrivala, da stanje ni idealno, kljub skoraj poletnemu vremenu je vadil s kapo in šalom.

Maribor boljši od Uefe
Dvorana Lukna je bila prizorišče zanimivega malonogometnega dvoboja. Pomerili so se uslužbenci iz klubskih pisarn mariborskega prvoligaša in predstavniki Uefe, ki skrbijo, da v pričakovanju dvoboja lige prvakov in med njim vse poteka po pravilih krovne evropske nogometne organizacije. S 6:1 so bili boljši vijoličasti. Po dvakrat sta v polno zadela Latin in Taškovski, enkrat sta bila uspešna Harc in Gomboc.


Popolnoma jasno je, da je bolezen virtuozu iz Tetova pobrala ogromno moči. Četudi bi se njegovo stanje v zadnjem hipu morda močno popravilo, ostaja vprašanje, ali ga bo Ante Šimundža v ogenj poslal od prve minute, čeprav je bil trener z videnim med torkovo vadbo zadovoljen: "Agimova podoba je bila zelo dobra. Bil je močan v dvobojih, deloval je ambiciozno, samozavestno in je v kadru za tekmo."

Če bo makedonski reprezentant zaigral od prve minute, bo zasedel svoje standardno mesto na evropskih preizkušnjah za Marcosem Tavaresom, v nasprotnem primeru bo kapetanu v konici napada družbo skoraj gotovo delal najboljši mariborski strelec v tej sezoni Luka Zahović.

V zvezni vrsti je zanesljiv le Željko Filipović, ob njem bi utegnil prednost pred Alešem Mertljem dobiti Welle Ndiaye, ob levi in desni stranski črti bosta bržkone zaigrala Sintayehu Sallalich in Damjan Bohar.

Kaj pa obramba? Osrednji dvojec branilcev bosta bržčas tudi tokrat sestavljala Aleksander Rajčević in Marko Šuler, na desni strani je mesto rezervirano za Petra Stojanovića, na levi je bil doslej vedno standarden Mitja Viler, toda Ante Šimundža se pred drevišnjim spopadom menda spogleduje tudi s kakšno drugo rešitvijo? Jo vidi v Arghusu, ali morda Dejanu Trajkovskemu?

Članki iz rubrike