Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.10.2014 17:11:00
Deli članek:

Visoka kazen za Partizan

vszi

Beograjski Partizan bo moral v Uefino blagajno prispevati 40 tisoč evrov.

Srbski podprvak je bil kaznovan, ker so njegovi navijači na tekmi lige Europa s Tottenhamom razobesili napis z rasistično vsebino. Poleg denarne kazni bo na naslednji tekmi med Partizanom in Bešiktašem zaprt del južne tribune, na katerem je bil razobešen transparent, in sprejme 1200 ljudi.

"Kazen pomeni velik denarni udarec za naš klub. Vendar pa se morajo kazni Uefe spoštovati, čeprav mislim, da bi jo lahko bolje odnesli. Jasno je, da ljudje, ki so razobesili transparent, niso želeli nikogar užaliti, ampak to ni ravno lahko razložiti. Za zdaj ne morem povedati, ali se bomo pritožili, o tem se moramo v klubu še pogovoriti. Če se bo v prihodnje zgodilo kaj podobnega, bi lahko dobili kazen treh tekem neigranja na našem stadionu," je bil razočaran predsednik Partizana Dragan Đurić.

"Narediti moramo vse, kar je v naši moči, da se takšne stvari ne bodo več dogajale. Plačujemo zaradi ljudi, ki gotovo niso navijači, zato v tem trenutku ne morem povedati, ali sem zadovoljen z Uefino odločitvijo," je povedal podpredsednik Duško Jovanović.

Morda pa so imeli črno-beli vseeno srečo. Moskovski CSKA je zaradi izgredov svojih navijačev in njihovega navijanja z rasistično vsebino v Rimu na tekmi lige prvakov z Romo prejel kazen v višni 200 tisoč evrov, poleg tega bo moral naslednje tri domače tekme v tem tekmovanju igrati pred praznimi tribunami.