Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
06.10.2014 15:30:19
Deli članek:

Kampl: Za rojstni dan si želim zmago

Nikola Miljković

Na Ptuju se je zbrala nogometna reprezentanca, pred naš diktafon je stopil zvezdnik Salzburga Kevin Kampl.

Potem ko je Slovenija kar nekoliko presenetljivo izgubila v prvem krogu kvalifikacij za Euro 2016, se je znašla v vse prej kot prijetnem položaju. Zaradi neuspeha v Estoniji je postala tekma s Švico še toliko pomembnejša, še en poraz bi bil vse prej kot prijeten. V Ljudskem vrtu bodo imele točke dvojno vrednost, eden glavnih slovenskih adutov pa bo znova kdo drug kot Kevin Kampl. Fant, ki bo na dan tekme še toliko bolj motiviran. Zakaj? Berite dalje.

"Zame bo to prav posebna tekma. Ne samo, ker bo tekma v 'mojem' Mariboru in ker bodo na stadionu številni moji sorodniki. Tedaj bom namreč praznoval tudi 24. rojstni dan!" je z nasmeškom na obrazu razkril v Nemčiji rojeni nogometaš in v isti sapi pristavil: "Zaradi vsega tega bomo še toliko bolj motiviran, čeprav sem že tako ali tako vsakič, ko igram za Slovenijo, maksimalno pri stvari. Upam, da bo vzdušje v Mariboru enkratno, želim si, da bi lahko po tekmi z navijači slavil najlepše darilo za moj rojstni dan."

MORAMO JIH ZAČETI OSVAJATI
Zmaga ne bi bila le dobro darilo zanj, to bi bilo nekaj, kar bi se razveselili tudi številni drugi Slovenci. Ampak jasno je, da bo morala reprezentanca pokazati več. Zvezdnik Red Bulla iz Salzburga priznava, da prikazano v Talinu ni bilo dovolj dobro.

"Dobro smo začeli, upali smo si. Potem pa smo tonili iz minute v minuto. Vedno bolj raztrgana je bila naša igra, začeli smo se zapletati, šli smo iz napake v napako. Preveč je bilo podaj predaleč od kazenskega prostora tekmeca. Ko smo prejeli gol, je bilo pa seveda vse težje. Vsi vemo, da se nam nekaj takšnega ne sme več ponoviti. Moramo začeti osvajati točke," se zaveda Kampl, ki od obračuna s četo švicarskega selektorja Vladimirja Petkovića pričakuje naslednje: "To bo povsem drugačna tekma od tiste v Estoniji. Tam so se gostitelji 'skrili pred svoj gol', v bistvu so le čakali, kdaj bomo storili napako. Žal so jo dočakali. Švicarji ne bo igrali tako, dejansko bodo več igrali. Mi bomo imeli zaradi tega več prostora, lažje bomo napadali. Zadaj bomo morali dobro stati. Če bomo, bo to odlična osnova za hitre napadalne akcije. Seveda pa bomo morali izkoristiti priigrane priložnosti. S tem smo imeli v zadnjem času nemalo težav."

O NEUSPEHU JASNO NE RAZMIŠLJAJO
Statistika sicer ni na strani Slovenije, slednja je v sedmih poskusih Švico premagala vsega enkrat. In kar petkrat izgubila... "Ne smemo se slepiti, Švica ima super ekipo. To smo videli tudi na svetovnem prvenstvu, Švicarji so v Braziliji igrali res dobro. Na četrtkovi tekmi bodo oni favoriti, ampak mi imamo svoje načrte. O porazu pa, jasno, ne razmišljamo," je zaključil otrok nemškega prvoligaša Bayerja iz Leverkusna.
Galerija