Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
29.09.2014 19:43:44
Deli članek:

Wenger v iskanju čudežne rešitve

Reuters

Pred topničarji je vse prej kot lahek teden. Po porazu proti Borussii jih v ligi prvakov čaka tekma z Galatasarayem, v nedeljo pa še derbi s Chelseajem.

Če k nič kaj prepričljivim predstavam v letošnji sezoni dodamo še vedno daljši seznam poškodovanih, potem je kot na dlani dejstvo, da so se varovanci Arsena Wengerja znašli v nič kaj zavidljivem položaju pred nadaljevanjem sezone. Že res, da so v prvenstvu poleg Chelseaja še edina neporažena ekipa, a le dve zmagi in štirje remiji niso izkupiček ob katerem bi lahko tako nogometaši kot privrženci Arsenala mirno spali.

Poleg tega pa Wengerju preglavice povzročajo še poškodbe nekaterih ključnih akterjev. Vse skupaj se je začelo z Olivierjem Giroudom, ki je odlično pripravljen dočakal novo sezono, pa ga lahko na zelenicah po zlomu noge spet pričakujemo šele decembra, podobno kot njegovega rojaka Mathieuja Debuchyja. Nazadnje pa sta se na tekmi proti Tottenhamu poškodovala še Aaron Ramsey, ki bo zaradi poškodbe stegenske mišice odsoten vsaj mesec dni, in kapetan Mikel Arteta. 

Francoski strateg na klopi topničarjev se zaveda, da teden že prinaša mnogo odgovorov, še enega spodrsljaja pa si predvsem v ligi prvakov ne more in ne sme privoščiti.