Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 17.09.2014 00:15:02

Jonás Gutiérrez v najtežji tekmi

vszi
Morda se ga poleg nogometnih veščin spomnite tudi po njegovi bujni grivi, a za Jonása Gutiérreza sta tako nogomet kot konjski repek za nekaj časa preteklost. Argentinec se namreč zadnjih nekaj mesecev bori z rakom na modih.
Pravi, da se je vse skupaj začelo na zadnji tekmi sezone 2012/13, ko sta se zaletela s takrat še članom Arsenala Bacaryjem Sagnajem in je dobil močan udarec v predel genitalij. Minevali so dnevi, tedni, a bolečina ni in ni popustila, vrstili so se pregledi in po nekaj zgrešenih je bila naposled le postavljena pravilna, toda šokantna diagnoza. Tumor na modih. "Ko sem zvedel, da imam raka, sem se domov vrnil v solzah. Vedel sem, da bo to najtežja tekma življenja," je v pogovoru za argentinsko televizijo uvodoma dejal danes 31-letni Argentinec. Nov šok po operaciji in odstranitvi moda je sledil, ko se je vrnil na Otok, Srake iz Newcastla so se namreč odločile, da ga ne potrebujejo in so ga v začetku januarja poslale na posodo v Norwich, kateremu pa ni mogel pomagati, da bi zadržal premierligaški status.

Jonás Gutiérrez 1
Reuters

Zdaj namesto treningov in tekem njegov vsakdanjik v domovini zapolnjujejo kempoterapije, zaradi katerih se je moral posloviti tudi od značilne pričeske. "Težko se je bilo sprijazniti z izpadanjem las, nisem si jih želel ostriči," pravi nekdanji argentinski reprezentant, ki pa je vesel, da v težkih trenutkih ni ostal sam. "Nekega dne so vsi moji prijatelji prišli na obisk obritih glav. Res lepa gesta."   


V urah po torkovem razkritju so socialna omrežja preplavila sporočila podpore. V Newcastlu so za njegovo bolezen vedeli že dalj časa, a zaradi spoštovanja do zasebnosti je niso želeli razkriti javnosti. Zdaj se je odločil to storiti kar sam Gutierrez. "Ko se boriš z rakom vsi ostali problemi postanejo nepomembni. Odločil sem se, da povem svojo zgodbo, saj bo morda pomagala komu drugemu tam zunaj, ki se bori s to zahrbtno boleznijo."

Članki iz rubrike