nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

rb
rb
0 16.09.2014 16:31:37

Ne bomo kot Dinamo

Drago Wernig - TAKA
Športni direktor Maribora Zlatko Zahović v pričakovanju obračuna s Sportingom
"Pred nami je zelo zahtevna preizkušnja. Po moji oceni je Sporting za Chelseajem druga najboljša ekipa v skupini. Po finančnih težavah v preteklosti se je v zadnjih letih stabiliziral, kar ekipa čuti z odličnimi rezultati v domačem prvenstvu, zdaj veliko pričakujejo tudi od Evrope. Mi smo druga zgodba. Želimo presenetiti iz ozadja. Maribor je v Ljudskem vrtu vse prej kot lahek nasprotnik za vsakogar. Tudi za Sporting," pred uvodno tekmo v skupinskem delu lige prvakov pravi Zlatko Zahović.

Precej je takih, ki se bojijo črnega scenarija, kakršen se je pred leti pripetil zagrebškemu Dinamu. Se lahko ponovi kaj podobnega? "Prepričan sem, da ne. Smo zelo realni, a hkrati nadvse ambiciozni. In tudi proti Sportingu pričakujem tekmo, v kateri bodo odločale malenkosti."

Mariborčani bodo na najprestižnejšem odru vsekakor uživali, toda hkrati bodo morali dokazati, da med evropsko smetano niso po naključju. "Prepričan sem, da o naključjih ne bo govoril nihče. Četrtič zapored smo v skupinskem delu evropskega tekmovanja, poleg tega smo na mednarodnem prizorišču tudi prezimili, kar razkriva našo kakovost. Ne bojim se. Verjamem v ekipo, verjamem v igralce in vem, česa so sposobni. Če ne verjameš v svojo ekipo, nima smisla tekmovati. Kjerkoli! In ne glede na to, kaj se bo zgodilo, bo vera v moštvo ostala. To so fantje, ki so klubu dali ogromno, prav tako kot svojim karieram, kar je osnova, in me navdušujejo z vsako tekmo posebej. Ni razloga, da ne bi verjel v njih. Vsi skupaj delamo za to, da bi zmagovali," je odločen Zlatko Zahović.

Članki iz rubrike