nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

tp
tp
0 16.09.2014 16:37:44

Mourinho bi s tremi, ne bi lige Europa

Reuters
V senci jutrišnjega dvoboja (seveda iz zornega kota slovenskih ljubiteljev okroglega usnja) med Mariborom in Sportingom bo v skupini G odigrana tekma med Chelseajem in Schalkejem.
Stamford Bridge bo lahko jutri v najelitnejšem klubskem tekmovanju spet pozdravil svoje ljubljence, v središču pozornosti uvodnega druženja s predstavniki sedme sile pa je bil seveda portugalski strateg Jose Mourinho, ki s Chelseajem cilja izjemno visoko. Še več, lahko bi postal prvi trener, ki bi ligo prvakov osvojil s tremi različnimi klubi. Pred natanko desetletjem mu je uspel veliki met s Portom, v sezoni 2009/2010 pa je slavil z Interjem

"Motivacija je vedno enako velika, kar me žene naprej, so zmage. Delam za klub, za svoje igralce in navijače, ne zase. Rad zmagujem, toda to še zdaleč ni postalo obsesija," je poudaril Mourinho in dodal, da ga v tem trenutku zanima le to, kako bi se izognil izpadu v ligo Europa in ne končno zmagoslavje. Strateg, ki je z veliko mero spoštovanja govoril tudi o slovenskem prvaku, je do velikega zmagoslavja s Portom in Interjem v prišel v svoji drugi sezoni delovanja, tudi trenutno na klopi Chelseaja sedi drugo sezono, če seveda izvzamemo njegovo prvo obdobje med leti 2004 in 2007, kar navijače kraljevo modrih navdaja z dodatnim optimizmom. 

"Če jo bom osvojil še enkrat, bo to enkratno, toda so izjemni trenerji, ki so to lovoriko osvojili le enkrat ali pa nobenkrat. Na primer, veliki Alex Ferguson je zmagal dvakrat. Seveda imam visoke ambicije, toda trenutno razmišljam le o tem, da ne bi igral v ligi Europa. To ni za Chelsea," je sklenil Mourinho.

Članki iz rubrike