mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

tp
tp
0 16.09.2014 23:56:26

Španski mediji: Oblak ni bil Moya

Reuters
Pod drobnogledom se je po presenetljivem porazu Atletica v Grčiji (2:3) v prvem krogu lige prvakov znašel tudi slovenski čuvaj mreže.
Če je bilo poigravanje Reala z Baslom nekaj, kar bi lahko napovedali že pred začetkom tekme, si večina ljubiteljev nogometa po zmagi na madridskem derbiju v španskem prvenstvu ni mogla predstavljati, da se bo Atletico iz Grčije vrnil praznih rok.

Za največje presenečenje v prvi enajsterici je trener Diego Simeone poskrbel, ko je v vrata namesto Angela Moyaja postavil slovenskega čuvaja mreže Jana Oblaka. Ta je moral zaradi poškodbe dolgo časa čakati na svoj prvenec, ta pa se je povsem ponesrečil, saj je prejel kar tri zadetke in se takoj znašel pod drobnogledom španskih medijev. Ti pa z njegovo predstavo niso bili zadovoljni. Škofjeločan res ni imel svojega dne, žal pa je prvi vtis tisti, ki si ga navijači najbolj zapomnijo.

"Kako zahtevno mora biti, če z enaindvajsetimi leti prideš v tako velik klub in moraš naslediti vratarja kot je Thibaut Courtois," se je glasil začetek zapisa na enem od najuglednejših španskih časnikov El Mundo Deportivo, v nadaljevanju pa Oblaku ni bilo prizanešeno z avtorjevo ugotovitvijo, da od treh strelov v okvir vrat ni uspel ubraniti niti enega. "Oblak ni bil Moya," so zapisali pri Marci in mladega Škofjeločana primerjali z vratarjem, ki je pred tem zasedal prvo mesto med vratnicama in Atleticu prinesel tako lovoriko v španskem superpokalu kot zmago na mestnem derbiju. Nedvomno so na Pirenejskem polotoku od mladega Škofjeločana pričakovali, da upraviči 16 milijonov evrov, kolikor je Atletico odštel zanj, Diego Simeone pa je razkril, da se bo tudi v nadaljnje iz tekme v tekmo odločal, kateri od dveh vratarjev bo začel tekmo.

Članki iz rubrike