900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 16.09.2014 23:47:21

Tako dolgih odgovorov pa še ne

Drago Wernig - TAKA
Portugalski strateg na klopi Sportinga Marco Silva je imel na obvezni novinarski konferenci pred današnjim obračunom v Ljudskem vrtu svoj šov, ki pa ni bil vsem všeč.
Nad njegovimi monologi niso bili navdušeni predvsem slovenski televizijski in radijski mediji, ki so že med govorjenjem sedemintridesetletnega strokovnjaka mrmrali, da so njegovi odgovori povsem neuporabni, saj jih ne bodo mogli nikakor "rezati".

Še manj navdušena je bila prevajalka, ki si – razumljivo – ni mogla zapomniti vsega, kar je Marco Silva povedal. Vse misli Portugalca so bile tako razkrite samo portugalskim novinarjem in peščici slovenskih, ki razumejo portugalsko.

Odprava Sportinga je na mariborsko letališče prispela danes malce po 13. uri, se odpravila najprej v hotel, zvečer pa na stadion, kjer je na uradnem treningu preizkusila zelenico Ljudskega vrta. Pol ure pred treningom je bila na sporedu novinarska konferenca, ki se je je ob trenerju udeležil še kapetan moštva in prvi vratar Rui Patricio.

Odlični čuvaj mreže je prvi odgovarjal na vprašanja in še dobro, da je bilo tako. V primeru, da bi bilo obratno, prvi vratar portugalske reprezentance zagotovo sploh ne bi prišel do besede, ker bi se konferenca prej končala. Tako pa je bil na srečo on tisti, ki so mu portugalski mediji prvi zastavljali vprašanja.

"Trenutno ne igramo bleščeče, predvsem v zaključkih nismo natančni. Potrebujemo veliko priložnosti, da dosežemo zadetek, a verjamem, da se bo to že kmalu spremenilo. Moramo biti bolj učinkoviti, potrudili se bomo, da nam to uspe že proti Mariboru, dali bomo vse od sebe in poskusili zmagati," je povedal kapetan Sportinga, ki je priznal, da ga veseli, da se lizbonski velikan po šestih letih znova vrača med evropsko elito.

"Zelo lepo se je vrniti. Pozabiti moramo na vse slabe izkušnje iz preteklosti in se osredotočiti na prihodnost. Naša ekipa je zdaj bolj zrela. Čutimo odgovornost do našega kluba in narediti moramo vse, da ga dostojno predstavljamo v Evropi," je še dejal Rui Patricio, preden je odhitel v garderobo pripravit se na trening.

Nato pa se je začelo mučenje za slovenske novinarje in prevajalko. "Rezultati na naših zadnjih obračunih niso takšni, kot smo jih pričakovali. Tudi z zadnjim obračunom, ko smo na domačem igrišču remizirali z Belenensesem, ne moremo biti zadovoljni. Toda podrobno smo analizirali tekmo in mislim, da smo se iz napak veliko naučili ter da smo zdaj veliko boljši," je bil nekakšen povzetek več kot tri minutnega monologa Marca Silve

Slednji je pokomentiral tudi igro vijoličastih: "Maribor je dobra ekipa, dosegel je že zelo veliko. Odigral je že nekaj dvobojev v ligi prvakov in bil tam zelo uspešen, ne nazadnje je izločil tudi takšnega velikana, kot je Celtic. Tekma z njim bo zelo težka, še posebej ker bo Maribor igral pred domačim občinstvom, kjer je zelo težko premagljiv. Mislim, da favorita ni in da imata obe ekipi enake možnosti za zmago. Želimo odigrati čim bolje in naš cilj je, da se v Lizbono vrnemo s tremi osvojenimi točkami."

Talentirani strokovnjak se je na dolgo in široko razgovoril tudi o povratniku v moštvo Sportinga, portugalskem reprezentantu Naniju, ki je brez dvoma prvi zvezdnik ekipe: "Vemo, kaj Nani pomeni za naše moštvo. Je naš najnevarnejši nogometaš, ima največ izkušenj z igranjem težkih tekem in seveda od njega zelo veliko pričakujem. On je tisti, ki bo potegnil voz naprej, toda ni vse na njem. Ni nujno, da zmeraj on prevzame odgovornost. V ekipi imamo še nekaj odličnih igralcev, ki lahko odločijo tekmo, in tudi od njih veliko pričakujem."

Mučna novinarska konferenca je potem trajala še kar nekaj časa, Silva je potrpežljivo odgovarjal na vprašanja portugalskih novinarjev, ki so jih bolj kot jutrišnja tekma zanimali obračuni portugalskega velikana v prvenstvu in Silvino počutje v tako velikem klubu, kot je Sporting.

Po pol ure je bilo njihovega pogovora konec, trener se je vljudno zahvalil za vprašanja in odšel na trening. Na novinarski konferenci so bili tudi nekateri predstavniki Maribora in verjetno si po videnem želijo le enega: Da bi Marco Silva s podobnim tonom nagovoril svoje varovance tudi nocoj pred tekmo. Če je lahko uspaval dvorano, polno slovenskih novinarjev, ni vrag, da ne bi mogel posrkati energije tudi svojim varovancem.

Članki iz rubrike