nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

dm
dm
0 16.09.2014 13:30:49

Po delu in ambicioznosti smo v vrhu

Drago Wernig - TAKA
Vijoličaste jutri čaka prvi obračun v skupinskem delu lige prvakov, v Ljudskem vrtu se bodo pomerili s portugalskim velikanom Sportingom. Danes je bila pod vzhodno tribuno uradna novinarska konferenca, na kateri je Ante Šimundža zbral nekaj misli pred tekmo.
"Priprave na tekmo potekajo po ustaljenem ritmu. Osredotočeni smo na evropsko preizkušnjo, na delo, ki ga moramo opraviti. Poškodbe se sanirajo, igralci so tako mentalno kot fizično pripravljeni, obenem pa tudi sproščeni. Zavedajo se pomembnosti in kakovosti tekmovanja. Vse stvari potekajo tako, kot si želimo, tako da lahko rečem, da bomo jutri na zelo visoki ravni šli v tekmo," je za začetek povedal strateg domačih Ante Šimundža, ki se zaveda, da je Sporting finančno veliko močnejši nasprotnik, toda kljub temu se jih ne boji: "Če bi razmišljali v smeri, da se moramo bati nasprotnikov, ki so denarno močnejši, potem Maribor nikoli ne bi zaigral v ligi Europa ali ligi prvakov. Kar se tiče financ, smo morda res majhni v Evropi, toda kar se tiče dela, ambicioznosti, garanja, odrekanja pa smo med najboljšimi evropskimi moštvi."

ŠULER NE BO IGRAL

Številne novinarje, ki so se zbrali na novinarski konferenci je seveda zanimalo, kakšno je stanje v ekipi, kdo bo v prvi enajsterici in predvsem, ali bo za igro nared steber vijoličaste obrambe Marko Šuler. "Obrisi ekipe so že znani, imam še eno ali dve dilemi. Na žalost od zdravniške službe nismo dobili potrdila, da je Marko Šuler pripravljen za igro in ne bi bilo smiselno tvegati ter ga izgubiti za dalj časa, zato jutri ne bo igral," je to, o čemer smo že pisali, potrdil Šimundža, ki se je dotaknil tudi trenutno najbolj vročega mariborskega napadalca, Luke Zahovića: "Z odličnimi igrami je vsekakor najavil kandidaturo tudi za nastop v ligi prvakov. Kdaj, koliko in v kakšni meri, bo ostalo v moji glavi, tako kot tudi ali bo jutri začel v prvi enajsterici ali na klopi. Luka je igralec, ki je prihodnost Maribora, opozoril je nase in s svojimi igrami si je zaslužil pozornost, ki jo dobiva v zadnjih dneh."

NEZADOVOLJSTVO GOVORI O VELIČINI KLUBA
Dvainštiridesetletni domači strokovnjak se je razgovoril tudi o jutrišnjem nasprotniku: "So tipični predstavniki portugalskega nogometa. Zelo agresivni, čvrsti, dinamični, z zelo napadalno miselnostjo. Igrajo na zelo visoki ravni, tako kot vsako moštvo imajo svoje pluse in minuse, ki pa jih ne bi izpostavljal. Zadržal jih bom zase in za svoje varovance." Kot zmeraj so tudi tokrat vijoličasti do potankosti preučili nasprotnika. "Njihov slab – če lahko temu sploh tako rečemo – start v novo sezono je predvsem posledica nesrečnih okoliščin. Odigrali so štiri tekme, enkrat zmagali in trikrat remizirali, na prav vsaki tekmi, razen na lizbonskem derbiju, ko so gostovali pri Benfici, so bili boljši tekmec, proti mestnemu rivalu pa so bili enakovredni. Enostavno jim je na nekaterih obračunih zmanjkalo nekaj sreče, da bi slavili. Ampak nezadovoljstvo nad začetkom sezone samo govori o veličini kluba," je prepričan Šimundža in dodaja: "Sporting je zelo kakovosten, dokaj visoko kotira v evropskem nogometu, večkrat je igral v ligi prvakov. Ampak z njim se ne obremenjujemo. Tudi mi imamo svoje kvalitete. Če bi se obremenjevali z nasprotnikom in zanemarili naše igralce, ki so zelo kakovostni, bi bilo utopično pričakovati dober rezultat."

Članki iz rubrike