Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
11.08.2014 11:35:00
Deli članek:

Slovo po 200 odigranih tekmah

Drago Wernig - TAKA

Goran Cvijanović se po štirih letih, 200 odigranih tekmah in 35 zadetkih poslavlja od vijoličastega dresa.

Če bi malce pretiravali, bi lahko rekli, da se je zgodba o uspehu vijoličastih začela takrat, ko je športni direktor Zlatko Zahović v klub pripeljal Gorana Cvijanovića. Priljubljeni 'Cvijo' je namreč z Mariborom prav v vsaki sezoni, ki jo je odigral v dresu štajerskega velikana, osvojil naslov državnega prvaka, bil pa je tudi eden izmed najpomembnejših mož pri pisanju evropske pravljice, ki se piše še vedno.

Štirje naslovi državnega prvaka, dva naslova pokalnega zmagovalca, dva osvojena superpokala in tri uvrstitve v skupinski del lige Europa. Vse to je Cvijanović dosegel z Mariborom. Po štirih izjemno uspešnih sezonah se poslavlja od Ljudskega vrta, pri osemindvajsetih letih si je zaželel novega izziva in ga našel pri južnih sosedih, natančneje na Reki.

Odslej ga bo s klopi vodil nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek, ki v zadnjih sezonah v hrvaškem nogometu z Rijeko dela majhne čudeže. Občasni slovenski reprezentant je s hrvaškim podprvakom podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za dvanajst mesecev, Rijeka pa je Mariboru nakazala tudi 100 tisoč evrov odškodnine. Primorec se je v soboto poslovil od Ljudskega vrta in številnih navijačev štajerskega ponosa, direktor vijoličastih Bojan Ban pa mu je v zahvalo za vse dosežke podelil uokvirjeno sliko in šopek rož.

"Goran Cvijanović je igralec, ki je Mariboru ogromno dal. Odigral je odlične tekme, bil zelo pomemben član te ekipe, ki je v zadnjih letih dosegla ogromno. Dejstvo je, da pride v karieri včasih do zasičenosti, in Goran je naredil spremembo. Želim mu vse dobro in ogromno športne sreče v nadaljevanju kariere," se je od nogometaša, ki je v vijoličastem dresu odigral 200 tekem in zabil 35 zadetkov, poslovil trener Ante Šimundža.

Besede pohvale je zanj našel tudi kapetan Marcos Tavares: "Je zelo dober igralec, dober človek in moj odličen prijatelj, zato ga bom zelo pogrešal. Ampak takšen je pač profesionalen nogomet. Želim mu vse najboljše, uspešne igre v Rijeki, in da zabije čim več zadetkov ter da pomaga svoji novi ekipi do velikih uspehov. Dolgo smo igrali skupaj, osvojili veliko lovorik in bil je res zelo pomemben član našega kluba. Ob tem bi se mu rad zahvalil za številne asistence, s katerimi mi je omogočil, da sem zabil vse te gole."
Drago Wernig - TAKA