Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Iztok Lukner
Iztok Lukner
06.08.2014 07:55:21
Deli članek:

Garcia: Nismo izkoristili priložnosti

Drago Wernig - TAKA

Maribor je sinoči v Larnaki remiziral s telavivskim Maccabijem (2:2) in si priigral napredovanje v zadnji krog kvalifikacij za ligo prvakov. Pri izraelskem prvaku si seveda niso mislili, da bodo tekmovanje končali tako zgodaj, zato je njihovo razočaranje povsem razumljivo.

Sanj o nastopu v najmočnejšem klubskem tekmovanju je bilo sinoči konec. Maccabi je še drugo leto zapored izpadel v tretjem krogu kvalifikacij, lani ga je namreč v tej fazi tekmovanja s skupnim izidom 4:3 izločil Basel.

Izraelci so želeli že od samega začetka stisniti Mariborčane pred njihov kazenski prostor, a so se po dobre pol ure znašli v rezultatskem zaostanku. Tudi izraelski mediji se strinjajo, da je po zadetku Agima Ibraimija v 35. minuti slovenski prvak zasluženo povedel. Kljub velikemu šoku se je rumeno-modrim uspelo pobrati in že v deseti minuti drugega polčasa tudi povesti.

Takrat so za napredovanje potrebovali le še zadetek, vendar je bilo vodstvo kratkotrajno, saj je makedonski reprezentant zadel še v drugo, vijoličasti pa so nato s pametno in borbeno igro rezultat zadržali do zadnjega sodnikovega žvižga.

Igralci, strokovno vodstvo in navijači Maccabija so bili po dvoboju zelo razočarani. "Bili smo veliko boljše moštvo, oni so imeli dve priložnosti in ju izkoristili, mi smo jih imeli deset, a prav tako izkoristili le dve," je po dvoboju povedal trener Maccabija Oscar Garcia. "Bili smo boljši, vendar nismo znali izkoristiti priložnosti in to je naredilo razliko. Delali smo nenavadne napake, kar je ubilo tekmo."

Maccabi bo v petek sodeloval v žrebu zadnjega kroga kvalifikacij za ligo Europa. "Klub se je le enkrat uvrstil v skupinski del lige prvakov, zato tega niti ne moremo tretirati kot neuspeh. Želimo biti velik evropski klub, ampak to nismo. Smo velik klub v Izraelu in želimo napredovati," je dejal španski strokovnjak na klopi izraelskega prvaka. Časa za žalovanje ni, če se v klubu ne bodo hitro sprijaznili s porazom, bo mednarodnih nastopov v tej sezoni hitro konec.

"Seveda smo žalostni in razočarani, a moramo dvigniti glave. Ni nam uspelo v ligi prvakov," je dejal izkušeni vezist in izraelski reprezentant Eran Zahavi. "Sploh nismo imeli časa proslaviti naš drugi zadetek, takoj je sledilo izenačenje. To je uničilo naš ritem. V obeh srečanjih z Mariborom smo bili boljši nasprotnik, a smo prejeli zadetke, ki jih ne bi smeli, poleg tega pa še nismo izkoristili naših priložnosti. Naš cilj je bil uvrstitev v ligo prvakov, to nam ni uspelo, zdaj se moramo osredotočiti na ligo Europa."
Drago Wernig - TAKA