Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
05.08.2014 21:45:19
Deli članek:

Izjemno: po remiju vijoličastim nova evropska jesen!

Drago Wernig-TAKA

Agim Ibraimi je z dvema zadetkoma poskrbel za remi Mariborčanov v Larnaki in s tem napredovanje v 4. krog kvalifikacij za ligo prvakov.

Če bi se vijoličastim uspelo prebiti v naslednji in hkrati zadnji krog  kvalifikacij, bi to že pomenilo, da bi si že zagotovili vsaj igranje v ligi Europa, čeprav vijoličasti seveda upajo na nastopanje med evropsko smetano. Na prvi tekmi so zahvaljujoč zadetku Damjana Boharja v zadnjih sekundah slavili z 1:0.

VIJOLIČASTO VESELJE
Marcos Tavares, ki je v prvi postavi zamenjal Jean-Philippa Mendyja je že v 2. minuti tekme z glavo skušal utišati slabih 1000 navijačev Izraelcev, a se je pri tem izkazal vratar Juan Pablo. Po tej akciji smo lahko spremljali veliko bolj previdno igro med obema kazenskima prostoroma. A nato so vendarle sledile minute vijoličastih. Akcijo je začel kapetan Tavares, ki je v 35. minuti najprej našel osamljenega Damjana Boharja, njegov strel je Juan Pablo odbil, a le do povratnika v vijoličaste vrste, Agima Ibraimija, ki je vijoličaste popeljal do vodstva. 

ŠE DRUGI AGIMOV
A Izraelci kljub prejetemu zadetku niso začeli mahati z belo zastavo, še več, nezbranost mariborske obrambe je najbolje izkoristil Ben Haim, ki je izid v 42. minuti izenačil z mojstrskim zadetkom. Nogometaši Maccabija so si na vse pretege želeli velikega preobrata v Larnaki, zato je v igro stopil tudi Prica in nekaj sekund so bili po zadetki Basata v 53. minuti tudi blizu tega, toda po prejetem zadetku so vijoličasti takoj odgovorili. Natančneje že v naslednjem napadu, ko je Mitja Viler lepo našel osamljenega Agima Ibraimija, ki je z glavo dosegel še drugi zadetek na tekmi.

NI BILA ČEZ
Maccabi je v zadnjih minutah tekme lovil še dva zadetka, ki ga je potreboval za napredovanje, v 83. minuti so po strelu Mikhe izraelski navijači protestirali, češ, da je žoga prećkala golovo črto, a igra se je nadaljevala. V izdihljajih tekme je Maccabijevo usodo skušal zapečatiti še Izraelec v mariborskih vrstah Sintayehu Sallalich, a neuspešno.

POKER EVROPSKIH JESENI
A upanja za Izraelce ni bilo več, Mariborčani so si s še eno zrelo in odlično predstavo priigrali še četrto zaporedno jesen v evropskih tekmovanjih. Do lige prvakov jih čaka še en tekmec, kdo bo to, bodo vijoličasti izvedeli v petek natančno opoldne.

MACCABI TEL AVIV - MARIBOR 2:2 (1:1)

(izid prve tekme: 0:1)
Strelci: 0:1 Ibraimi (35), 1:1 Ben Haim (42), 2:1 Ben Basat (53), 2:2 Ibraimi (54).
MACCABI TEL AVIV: Juan Pablo, Špungin, Carlos Garcia (od 46. minute Prica), Tibi, Ben Haruš (od 63. minute Igiebor), Yeini, Radi, Mikha, Zahavi, Ben Haim (od 71. minute Einbinder), Ben Basat
MARIBOR: Handanović; Viler, Šuler, Rajčević, Stojanović; Bohar, Dervišević (od 73. minute Mertelj), Filipović, Vršič (od 85. minute Sallalich); Ibraimi, Tavares (od 67. minute Mendy).
Strelci: 0:1 Ibraimi (35), 1:1 Ben Haim (42), 2:1 Ben Basat (53), 2:2 Ibraimi (54).