Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
md
md
06.08.2014 12:09:38
Deli članek:

Morda znova na Ciper

Drago Wernig-TAKA

Kapetan vijoličastih Marcos Tavares je tekmo proti Maccabiju začel od prve minute, v napadu je zamenjal Jean-Philippa Mendyja. Svoje delo je opravil zelo dobro, po tekmi pa je bil razumljivo zadovoljen z uvrstitvijo Maribora v naslednji krog kvalifikacij.

"Hvala bogu smo v gosteh iztržili rezultat 2:2, ki nas pelje v nadaljevanje. Maccabi je zelo dobra ekipa, velik klub in na srečo nam jih je uspelo izločiti," je bil po tekmi nasmejan Marcos Tavares. "Naša ekipa je zelo motivirana, razmišljamo že naprej, ni še konec, želimo si v ligo prvakov. Zdaj si moramo dobro odpočiti, v petek je žreb in takrat bomo razmišljali o naslednjem, zadnjem nasprotniku v kvalifikacijah za ligo prvakov. Mislim, da imamo dobre možnosti, da nam letos uspe priti v ligo prvakov. Smo na pravi poti," je zatrdil kapetan vijoličastih, ki na začetku letošnje sezone nima več zagotovljenega mesta v začetni enajsterici, kot je bilo to včasih.

"Imamo dobro ekipo, ne samo prvih enajst igralcev, ampak celotno moštvo. Tokrat sem začel jaz, mislim, da sem igral dobro, pri obeh zadetkih se je akcija začela pri meni. Videli bomo, kdo bo igral na naslednji tekmi," se z rošadami v moštvu ne obremenjuje Brazilec s slovenskim potnim listom. 

"Ekipa vsako leto raste, imamo dobrega trenerja in celoten klub dela za uspehe. Vsako leto dokazujemo, da smo na pravi poti in mislim, da je čas, da nam uspe še korak naprej," je pred zadnjim krogom kvalifikacij optimističen Tavares, ki je nekako namignil, s katerim nasprotnikom bi se želel pomeriti v zadnjem krogu kvalifikacij: "Bomo videli kaj se bo zgodilo v petek, morda dobimo znova APOEL in bomo morali spet na Ciper. To bi bilo odlično, vedno igramo dobro na Cipru." 

Za konec se je kapetan Maribora zahvalil tudi navijačem, ki so jih prišli spodbujati na Ciper: "Hvala vsem navijačem, ki so prišli na Ciper, vsi delamo za dobrobit Maribora. Četrtič zapored smo se uvrstili v ligo Europa, to je zelo velika stvar. Hvala bogu, da bomo spet lahko zaigrali v skupinskem delu lige Europa, toda želimo si več, želimo si ligo prvakov."