Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
04.08.2014 16:20:59
Deli članek:

Zahović: Vidim, da fantje razmišljajo

Drago Wernig - TAKA

Mariborske nogometaše jutri čaka povratni obračun 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov z izraelskim Maccabijem v ciprski Larnaki. Zlatko Zahović verjame v napredovanje, a hkrati opozarja, da bo težko. Peklensko težko. Zaradi tekmeca in vremena.

Vijoličasti so se na Ciper odpravili že v nedeljo dopoldne. Dan prej, kot je običajno za evropska gostovanja, a seveda z namenom, da se čim bolje pripravijo na povratno tekmo z Maccabijem iz Tel Aviva, ki prinaša tako zelo veliko. »Vremenske razmere so drugačne kot pri nas. Vroče je, vlaga je višja, tako da nam bo dan več na prizorišču gotovo prišel prav,« meni športni direktor dvanajstkratnih slovenskih prvakov.


Zavedati se morajo vložka

Izhodišče ponuja ogromno možnosti. Kako se lotiti tekme, ki bo specifična? »Jaz lahko govorim o psihološkem vidiku, za taktičnega je zadolžen trener. Psihološki je ta, da se fantje morajo zavedati vložka, tega, da igrajo za nekaj ogromnega. Rezultat 1:0 je velik. Je rezultat, ki smo si ga želeli, a tudi sam po sebi ponuja rešitev. S prednostjo se ne smemo slepiti, ampak moramo iskati gol, moramo zabiti. Potem bo vse lažje.«

Drago Wernig - TAKA


Maccabi je vrhunska ekipa

Psihološki vidik je ta, da se fantje morajo zavedati vložka, tega, da igrajo za nekaj ogromnega. Rezultat 1:0 je velik. Je rezultat, ki smo si ga želeli, a tudi sam po sebi ponuja rešitev. S prednostjo se ne smemo slepiti, ampak moramo iskati gol, moramo zabiti. Potem bo vse lažje.

Ne moremo mimo statistike, da je Maribor po zmagi na prvi tekmi vedno napredoval. Obetavno spoznanje, mar ne? »Pred prvim dvobojem se oklepaš te statistike, zdaj pa si previden. S tem je vedno tako,« je smehljaje odgovoril Zlatko Zahović. Tako kot Mariborčani so seveda tudi Izraelci prepričani, da bodo kljub porazu na prvi tekmi preskočili predzadnjo oviro do tako zelo želene lige prvakov. Je Maccabi v primerjavi s tem, kar je pokazal pod Kalvarijo, zmožen biti na še višji ravni? »Je, in sicer iz preprostega razloga, ker je odlična, vrhunska ekipa, o tem ni nikakršnega dvoma. Tokrat pričakujem nekoliko drugačen Maccabi. Ne Maccabi, ki bi iskal prostor za žoge za hrbet naše obrambe. Pričakujem, da bo od prve minute zaigral Prica, ki je visok napadalec in se v kazenskem prostoru znajde odlično, zato je priprava nekoliko drugačna,« pravi športni direktor vijoličastih.

Grega Wernig

Vse je v njihovih glavah

Kot vedno znova poudarjamo, je vložek velik, ozračje na stadionu pa ne bo temu primerno. Tribune bodo bolj kot ne prazne, o razlogih bržčas ni treba posebej razpredati. Da, to bo čudna tekma, monotono vzdušje bi lahko na igralce vplivalo negativno. »Vse je v njihovih glavah. Vsak posameznik se bo moral pripraviti sam,« je snovalec kadrovske politike v Ljudskem vrtu poudarjal že pred dnevi, ob začetku odštevanja ur do povratnega dvoboja je bil s stanjem duha v ekipi zadovoljen: »Vidim, da fantje razmišljajo o tem, so noter. Drugače kot za druge tekme.«

Drago Wernig - TAKA


Počakajmo, šele nato lepše novice

Če bi se vijoličastim izšlo, bi si že četrtič zapored zagotovili prisotnost na mednarodnem prizorišču vse do jeseni, kar bi bil vsekakor izjemen dosežek. Kaj bi to pomenilo za Maribor? »Najprej počakajmo, da se uvrstimo. Če nam bo uspelo, sem prepričan, da bodo novice še lepše,« je odvrnil ZZ.