Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
04.08.2014 16:49:45
Deli članek:

Debi prve trenerke profesionalne ekipe v Evropi

Kdo je rekel, da lahko v nogometu uspe le predstavnikom moškega spola? Dober dokaz za to je francoska trenerka Corinne Diacre, ki bo nocoj debitirala na klopi drugoligaške ekipe Clermont.

Štiridesetletna strokovnjakinja, ki si je izkušnje nabirala v francoski ženski reprezentanci, je že pred meseci dvignila ogromno prahu s tem, da je postala prva trenerka profesionalne ekipe v Evropi, zato ni nič čudnega, da so pred njenim prvencem vanjo uprte vse oči.

ZAGRABILA PRILOŽNOST
"Vem, da bo razburljivo, vendar želim ostati čim bolj zbrana na svoje delo in pozornost preusmeriti na igralce na terenu," je dejala Diacrejeva, ki je bila pred tem pomočnica trenerja v ženski francoski reprezentanci, ekipo Clermonta pa je prevzela dokaj naključno. Maja letos je bila na njeno mesto imenovana prav tako ženska, portugalska trenerka Helena Costa, ki pa je moštvo zapustila le nekaj dni pred začetkom treningov. Odstopila je, ker je vodstvo kluba ni vključilo v pogajanja za nakupe igralcev.

MEDIJI KOT NAJVEČJA TEŽAVA
V novo prvo damo na čelu Clermonta verjame tudi nekdanji selektor francoske ženske izbrane vrste Bruno Bini: "Vsekakor verjamem vanjo, saj je borka in trdo dela. Ko je bila moja pomočnica, je po treningu še ure pregledovala in  urejala posnetke. Mislim, da so lahko njena največja težava mediji in vsa pozornost, ki jo bo deležna. Ostati mora sproščena in se ne ozirati na opazke," svoji nekdanji varovanki svetuje Bini. Clermont je na pripravah pred novo sezono petkrat zmagal, enkrat remiziral in dvakrat izgubil, danes ob 20.30 pa se bo pomeril z Brestom.