Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
04.08.2014 19:40:47
Deli članek:

Prijateljska, ki to nikakor ni

vszi

Ob 2. uri po slovenskem času se bosta čez lužo, natančneje v Miamiju v finalu močnega mednarodnega turnirja pomerili ekipi Manchester Uniteda in Liverpoola.

Čeprav gre zgolj za pripravljalno tekmo, je v taboru obeh ekip slaba dva tedna pred začetkom angleškega prvenstva že čutiti iskrice rivalstva, ki nikoli ne spi. Tudi tokrat ne. Ekipi sta se prebili do finala turnirja, na katerem so sodelovale še ekipe Interja, Rome, Reala Madrida, Manchester Cityja, Olympiacosa in Milana, po mnenju glavnih akterjev pa bo nocojšnja tekma vse prej kot le tekma za sladokusce.

Nobena res prijateljska

"To je več od nogometa. To je življenje. Verjetno je to največja tekma na svetu in dejstvo, da bo odigrana v ZDA je čudovito za vse navijače in organizatorje. Nemalo tekem na turnirju je res prijateljskih. Videli ste tekmo s Cityjem," je poudarjal trener redsov Brendan Rodgers, ki želi zagreniti dobrodošlico Louisu van Gaalu na klopi rdečih vragov in mu še pred začetkom prvenstva nagnati strah v kosti.

Malenkosti, ki dajejo samozavest

"Vemo, da je to le poletno tekmovanje in priprave na novo sezono, toda tekme Uniteda z Liverpoolom je vedno nekaj velikega," se zaveda tudi Darren Fletcher, ki je še dodal: "Premagali smo že Real, ki je evropski prvak, zdaj pa si želimo še skalpa Liverpoola. To so tiste malenkosti, ki ekipi dajejo samozavest."