Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
04.08.2014 16:15:13
Deli članek:

Dobrodelni Naismith

Wikipedia

Napadalec Evertona Steven Naismith je kupil vstopnice za tekme svojega moštva, ki jih bodo različne organizacije nato razdelile med brezposelne Liverpoolčane.

Škotski napadalec se je na Goodison Park preselil pred dvema letoma iz Glasgow Rangersov. "Prihajam iz Ayrshira na zahodu Škotske, velik del življenja sem preživel v Glasgowu, kjer je zelo visoka stopnja brezposelnosti. Podobno je v Liverpoolu, česar se zavedam. Za to niso krivi ljudje, veliko Liverpoolčanov išče službo in si ne more privoščiti nakupa vstopnic za ogled nogometnih tekem," je povedal 27-letni Naismith.

"To je le majhen doprinos k temu, da ljudem, ki so se znašli v takšnem položaju, pomagamo, da bi uživali v gledanju prvenstvenih tekem. Upam, da bo to vneslo nekaj radosti v življenja mnogih ljudi." Naismith je zaprosil nekaj organizacij, da vsak teden izberejo nekaj brezposelnih ljudi, ki bi si želeli ogledati nogometno tekmo.

Tudi sicer je omenjeni nogometaš znan po sodelovanju v dobrodelnih akcijah. Med drugim je zelo dejaven pri pomaganju brezdomcem v Liverpoolu in Glasgowu. V slednjem je pomagal tudi vojakom, ki so bili poškodovani v boju, poleg tega je ambasador škotske organizacije, ki pomaga dislektikom.

"Vsak dan se počutim zelo srečnega zaradi možnosti, ki mi jih omogoča moja služba nogometaša. S tem sem sebi in svoji družini omogočil normalno življenje, prav tako pa lahko v manjši meri pomagam ljudem, ki te sreče nimajo," je dodal škotski reprezentant.