Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
de
de
04.08.2014 13:17:27
Deli članek:

Grozljiv incident v Makedoniji

vszi

V Makedoniji se je zgodil hud incident na tekmi med Pelisterjem in Vardarjem. Navijači Vardarja so razreševali spor s policisti, ko je nekdo na tribuni aktiviral "šok bombo", zaradi katere je eden izmed navijačev ostal brez dela roke, še nekaj drugih navijačev pa je ranjenih.

V Makedoniji se je začela nova sezona v prvi makedonski ligi, že v prvem krogu, na tekmi med Pelisterjem in Vardarjem, pa je prišlo do hudega incidenta. Vroč derbi z izjemno razgreto atmosfero, za katero so poskrbeli navijači obeh moštev, je imel namreč grozljiv zaključek. 

Malce pred koncem tekme so namreč na tribuno, kjer so bili navijači Vardarja, Komiti, prišli policisti, ki so želeli odpeljati navijače s tribune, da ne bi po koncu tekme prišlo do fizičnega obračunavanja med Komiti in navijači Pelisterja, Škembarji. Navijači Vardarja seveda niso želeli kar prostovoljno zapustiti tribune, med gnečo pa je kar naenkrat eksplodirala "šok bomba", ki je enemu navijaču raznesla roko, še osmim pa je zadala poškodbe. 

Kdo je aktiviral bombo sicer še ni znano, nekateri očividci pa pravijo, da naj bi eden izmed navijačev ukradel eksplozivno sredstvo policaju in ga nato nehote aktiviral, pri čemer je izgubil del roke in ranil še nekaj navijačev, lažje poškodbe pa naj bi dobilo tudi nekaj policajev. 

V bolnici v Bitolju so potrdili, da je po tekmi prišlo pomoč poiskati devet ljudi, šest jih je bilo sprejeto na oddelek za ortopedijo, trije - med njimi tudi navijač s hudo poškodbo roke - pa na oddelek za kirurgijo. 

Tekma se je sicer končala z zmago Vardarja z 1:0, a po tem grozljivem incidentu je rezultat seveda povsem drugotnega pomena. 

V priloženem posnetku si lahko pogledate posnetek incidenta, a pozor, prizor je zelo šokanten. 

Tukaj pa si lahko (na lastno odgovornost) pogledate tudi šokatno fotografijo poškodbe navijača, ki je ostal brez praktično polovice svoje roke.