Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
04.08.2014 08:47:36
Deli članek:

Vse izhaja iz obrambe

Drago Wernig - TAKA

Nogometaši Maribora so sinoči na Cipru opravili prvi trening pred jutrišnjo tekmo, ki bo dala odgovor na to, ali bodo vijoličasti še v igri za ligo prvakov ali ne.

Po prihodu v Larnako, namestitvi v hotelu, kosilu in popoldanskem počitku so Mariborčani sinoči opravili prvi ciprski trening. A tokrat še ne na prizorišču jutrišnjega obračuna z Maccabijem, potili so se na pomožnem igrišču stadiona GSZ, kjer domuje AEK, ki je istočasno igral prijateljsko tekmo.

Na dobro pripravljeni zelenici je bilo vseh 21 igralcev, ki so pripotovali na razdeljeni otok, toda vsi niso vadili na vso moč. Nusmir Fajić se še vedno ukvarja z bolečino v stegenski mišici, ki je posledica udarca na petkovi medsebojni tekmi vijoličastih. Napadalec iz Bosne in Hercegovine je nizal kroge okrog igrišča, ali bo lahko kandidiral za nastop, bo bržkone znano v zadnjem hipu, zato pa je trenerja slovenskih prvakov gotovo razveselilo, da so ostali delali s polno paro in da so opravili zares dober trening. Če bi sodili po tem, kar smo videli sinoči, so fantje dobro razpoloženi in hkrati maksimalno motivirani. Vsi komaj čakajo, da se obračun z Izraelci naposled začne.

"Pred nami je nova tekma, nova zgodba. Razmišljati moramo, kot da je bilo v Ljudskem vrtu 0:0," vedno znova poudarja Ante Šimundža, ki v zahtevnih razmerah noče iskati alibijev: "V pripravah smo že igrali pri visokih temperaturah, v hudi vročini, dva dneva prej pa smo na Ciper prišli zato, da se privadimo še na vlažnost v zraku. Vemo, kaj nas čaka, treba se je čim bolje pripraviti."

LAHKO BI SE HITRO OPEKLI
Maccabi se bo bržčas predstavil v nekoliko drugačni podobi kot pod Kalvarijo. Izraelci so prisiljeni loviti zaostanek. Kako se bodo postavili slovenski prvaki? "Imamo pripravljeni dve, tri strategije. Za katero se bom odločil, bo odvisno tudi od tega, kako bom izbral igralce, ki bodo krenili v boj," je v diplomatskem slogu odvrnil nekdanji odlični napadalec. V zadnjem času je Maribor vedno napredoval, ko je slavil na prvi tekmi. "To je lepo slišati, lahko je pozitivno znamenje, vendar še nič ne pomeni. Ne smemo pomisliti, da je tudi zdaj samoumevno, da bomo napredovali. Če bi se zanašali na to, bi se hitro opekli. Jasno je, da bo treba garati in se še enkrat predstaviti na visoki ravni. Popolnoma jasno je, da tudi v Larnaki kljub prednosti želimo zadeti, a je hkrati res, da vse izhaja iz obrambe. Prav tako je pomembno, da smo dobro telesno pripravljeni, naša prednost je tudi ta, da smo v tekmovalnem ritmu," je zaključil trener velikana iz Ljudskega vrta.