Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
02.08.2014 13:36:41
Deli članek:

Vermaelen bi lahko odšel

arsenal.com

Kapetan Arsenala, Thomas Vermaelen, bi lahko zamenjal delodajalca. Zanj se zelo resno zanima Manchester United, v igri je tudi Barcelona.

V minuli sezoni je bil Thomas Vermaelen veliko poškodovan - poškodovan je tudi zdaj -, zato ni igral toliko, kot bi si sam želel. Tudi ko se je vrnil po poškodbi, je belgijski reprezentant večino časa sedel na klopi, prednost pred njim sta imela v osrčju obrambe Nemec Per Mertesacker in Francoz Laurent Koscielny.

Nezadovoljstvo pri kapetanu Arsenala je bilo tako razumljivo, govorilo se je, da naj bi si želel zapustiti vrste Londončanov. Tudi strateg Arsenala Arsene Wenger je priznal, da bi lahko v tem prestopnem roku izgubil Belgijca. "V tem trenutku je Thomas Vermaelen tukaj. Trenutno je poškodovan, gre pa za majhno poškodbo. Njegov prestop bi se lahko zgodil. Če odide, bomo morali pripeljati menjavo zanj, saj je zelo pomemben član ekipe," je o Vermaelenu spregovoril Wenger, ki pa pričakuje, da bo Belgijec ostal: "Ne pričakujem, da bo odšel, temveč da bo ostal. V prejšnji sezoni ni odigral veliko tekem. Zame je zelo pomemben igralec, ampak nisem mu mogel zagotoviti igranja na toliko tekmah, kot bi si on želel."

V primeru odhoda Vermaelena bi moral Wenger najti tudi novega kapetana, toda francoski strokovnjak se s tem še ne ubada. "Nisem še razmišljal o tem, ker ne vem, kaj se bo zgodilo z Vermaelenom. V tem trenutku še ne vem, če bo Vermaelen sploh ostal kapetan, tudi če ostane pri Arsenalu. Ni mi še potrebno sprejeti te odločitve, bomo videli," je dejal Wenger in za konec še pokomentiral letošnji prestopni rok, v katerem je Arsenal v svoje vrste že zvabil Alexisa Sancheza, Mathieuja Debuchyja, Davida Ospino in Caluma Chambersa: "Zelo sem vesel, ker sem že uspel opraviti veliko posla, ki sem ga želel opraviti. Prestopni rok traja še cel mesec, tako da je časa za okrepitve še dovolj. Tokrat smo okrepitve pripeljali prej kot po navadi, predvsem zato, ker je bilo več kvalitetnih igralcev na voljo za prestop."

Za Vermaelena je zelo zainteresiran Manchester United, novi trener Louis van Gaal namreč Belgijca vidi kot enega izmed treh centralnih branilcev v prvi enajsterii rdečih vragov, Vermaelen bi zavzel položaj levega centralnega branilca. United naj bi bil za kapetana Arsenala pripravljen plačati okrog 15 milijonov evrov, za belgijskega reprezentanta pa se zanima tudi Barcelona.