Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
de
de
02.08.2014 12:42:15
Deli članek:

Po Alenu še Dino

profimedia

Barcelona in Dinamo Zagreb v teh dneh na veliko poslujeta. Potem ko so iz vrst hrvaškega prvaka pripeljali Alena Halilovića, bo zdaj svojemu starejšemu bratu v Barcelono sledil tudi šestnajstletni Dino.

Eden izmed največjih talentov hrvaškega nogometa, osemnajstletni Alen Halilović, je že nekaj tednov v Barceloni, ki ga je za malce več kot 2 milijona evrov odkupila od zagrebškega Dinama. Zdaj se mu v Kataloniji pridružil še dve leti mlajši brat Dino, ki bo okrepil mlajše selekcije Barcelone. Z obema sinovoma pa se v Barcelono selita tudi oče in mati, tako da bo odslej celotna družina prebivala v katalonski prestolnici.

Dinamo z mlajšim izmed bratov Halilović ne bo veliko zaslužil, Barcelona bo morala zagrebškemu klubu plačati le okrog 400 tisoč evrov, kot nadomestilo za vzgojo igralca. Tudi Dino je podobno kot Alen zelo velik hrvaški talent, v svoji generaciji zelo izstopa, z Dinamom pa je prejšnjo sezono dosegel tudi zelo velik mednarodni uspeh, osvojil je namreč prestižni Nike cup, ki ga je gostil Manchester. Zagrebčani so v finalu po podaljšku ugnali ekipo Milana z 2:1.

Prestop Dina Halilovića v Barcelono, bo že tretji transfer med Katalonci in Zagrebčani v nekaj mesecih. Najprej je Barcelona od Dinama odkupila Alena Halilovića, potem se je pred nekaj dnevi v Zagreb preselil eden izmed najbolj talentiranih nogometašev Barcelone, Dani Almo, zdaj pa se v Barcelono seli še Dino Halilović.

Čeprav naj bi bili vsi ti prestopi povsem ločeni, pa španski mediji sumijo, da so med seboj povezani. Predvsem prestop Daniela Alma, ki ga - tako trdijo Španci - Barcelona nikoli ne bi izpustila iz svojih rok, če ne bi bil del dogovora z Dinamom.