Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
02.08.2014 11:19:28
Deli članek:

Lampard bo zaigral za City

vszi

Čeprav je pred tedni zapustil Chelsea in odšel v New York City, bi lahko Frank Lampard tudi naslednjo sezono igral v premier ligi.

In to ne za kateri koli klub, temveč kar za aktualnega angleškega prvaka. New York City je namreč v lasti Manchester Cityja in New York Yankeesov, zato seveda ne bi bilo nikakršno presenečenje, če bi Lampard zares oblekel sinjemodri dres Manchester Cityja.

Pri angleških prvakih za zdaj prestopa Lamparda ne želijo komentirati, a angleški mediji poročajo, da naj bi se najboljši strelec Chelseaja vseh časov (v 649 tekmah je dosegel 211 golov) v Anglijo vrnil že v začetku prihodnjega tedna in se pridružil svojim novim soigralcem v trening bazi v Carringtonu.

Manchester City bi si Lamparda izposodil do januarja, prijavil pa naj bi ga tako za igranje v premier ligi kot za igranje v ligi prvakov. Razlog za selitev Lamparda v Anglijo je preprost, liga MLS se začne šele marca prihodnje leto, zato si želi šestintridesetletni vezist dobro fizično pripravljenost ohranjati skozi tekme na najvišjem nivoju.

Še ena odmevna okrepitev New York Cityja, David Villa, bo odšla za nekaj časa na posodo. Španski reprezentant bo od oktobra do decembra igral v Avstraliji, za Melbourne City, ki je prav tako v lasti šejka Mansoura bin Zayeda, lastnika Manchester Cityja.

Prestop Lamparda v Manchester City, četudi le za nekaj mesecev, bo zagotovo dvignil ogromno prahu predvsem pri navijačih Londončanov, ki Lamparda skorajda po božje častijo. Frank je ena izmed njihovih največjih legend, za Chelsea je igral kar trinajst sezon in v tem času trikrat osvojil naslov angleškega državnega prvaka, enkrat ligo prvakov in enkrat ligo Europa.

Obračun med Manchester Cityjem in Chelseajem v novi sezoni bo na sporedu 21. septembra na stadionu Etihad.