Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
01.08.2014 09:40:26
Deli članek:

Vsak se bo moral sam

Drago Wernig - TAKA

Športni direktor slovenskih prvakov opozarja, da je kljub lepi zmagi nad Maccabijem evforija strogo prepovedana.

Tri ure pred sredino tekmo smo v štajerski prestolnici po naključju srečali Zlatka Zahovića. Bil je miren, kakršnekoli živčnosti ni bilo od nikoder, hitel je po vsakodnevnih opravilih. "Odpravil sem se proti stadionu, a še prej moram plačati položnice. V tekmo moram kreniti brez dolgov, s čisto vestjo," se je nasmejal športni direktor slovenskih prvakov. V pričakovanju dvoboja je bil optimističen: "Dobro se bo razpletlo. Boste videli."

In se je res. Sicer ni bilo 3:0, kot je ZZ nekoliko provokativno napovedal za nekatere izraelske medije, a tudi po izidu 1:0 in dobri predstavi vijoličastih je bilo razlogov za zadovoljstvo več kot dovolj. "Mislim, da smo tekmece presenetili. Prepričan sem, da so od prve minute pričakovali naš juriš, s čimer bi jim omogočili prostor za podaje za hrbet naše obrambe, temu primerno je bila sestavljena njihova zasedba. To sicer razkriva, da so nas odlično preučili, saj je dejstvo, da nam tovrstne podaje povzročajo preglavice, a jim želenega prostora nikakor nismo želeli omogočiti. To je bil uvodoma naš osnovni namen, nato smo počasi začeli prevzemati pobudo, stopnjevali smo ritem, ki mu Izraelci zlasti po uri igre niso bili več kos. V zadnji tretjini so začeli padati, kar smo znali unovčiti," je povedal Zlatko Zahović in pristavil: "Zelo dobro smo se zavedali, da je lahko 180 minut v izločilnih bojih malo ali veliko, nismo si želeli privoščiti pretiranega tveganja. Čakali smo na svojo priložnost. Vedeli smo, da jih bo dovolj, imeli smo še nekaj obetavnih situacij, iz katerih bi lahko zadeli še večkrat, a tudi izid 1:0 je odličen."

Toda dvoboj vendarle še ni odločen: "Niti po naključju. Daleč od tega, da bi bilo konec, opravili smo šele prvi del naloge. Ni razloga za kakršnokoli evforijo, čaka nas še veliko dela. Peklensko težkega. Naše možnosti so zdaj resda večje, o tem ni dvoma, vendar nas to ne sme zavesti. Od prvega do zadnjega sodniškega žvižga v Larnaki, ne glede na to, koliko časa bo vmes minilo, bomo morali biti na najvišji ravni. In vsekakor se ne smemo osredotočiti le na branjenje prednosti, razmišljati moramo o golu. Če bomo zadeli, bomo gotovo napredovali."

Tekma bo izjemno pomembna, a odigrana bo pred majhnim številom gledalcev, kar je vse prej kot običajno. Ozračje bo čudno. "Vse je v glavah igralcev, najpomembnejša bo priprava vsakega posameznika na tekmo. Če se ne bo pripravil vsak sam, mu tudi trener pri tem ne bo mogel pomagati," je sklenil športni direktor Maribora.