stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 26.04.2020 10:52:36

ALELUJA! Po sedmih letih in 319 tekmah se je vendarle ZGODILO (video)

Profimedia
Dan, ki ga Javier Mascherano ne bo pozabil.

Javier Mascherano je za Barcelono igral osem let in s katalonskim velikanom med drugim petkrat osvojil La ligo in dvakrat ligo prvakov. Bil je eden tistih nogometašev, ki so opravili veliko laičnemu očesu nevidnega dela. Mož, ki je iz stranske vloge naredil umetnost. Neumorni in taktično disciplinirani delavec, v čigar igri ni bilo umiranja v lepoti. Gole je denimo zabijal le za največje praznike ali pa še to ne. Lahko bi celo rekli, da je bila mreža zanj dolgo zakleta. Sedem let in 319 tekem v dresu Barce namreč ni zatresel mreže.

Sam si sicer tega ni pretirano gnal h srcu, bolj so se s tem obremenjevali drugi. Na današnji dan pred tremi leti se je vendarle zgodilo. Na prvenstveni tekmi z Osasuno je pri izidu 5:1 hladnokrvno realiziral enajstmetrovko. Na veliko navdušenje soigralcev in Camp Noua. Ter televizijskega komentatorja, ki se je v mikrofon drl Aleluja.


Bil je to njegov prvi, zadnji in edini zadetek v dresu Barcelone. No, pravzaprav jih je dosegel šest, toda od tega pet v lastno mrežo.

Gola statistika pravi 334 tekem in en gol v dresu Barce. In, kar je najpomembnejše, 19 lovorik. Po dveh letih na Kitajskem se je januarja letos vrnil v domovino, zadnje poglavje v neki veliki karieri bo kot vse kaže spisal v vrstah Estudiantesa iz La Plate.

Članki iz rubrike