Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

STA
STA
0 25.04.2020 10:47:32

TAVARES, PREVC, FAK in še kar nekaj športnikov v novi vlogi: Kapo gor, GREMO V AKCIJO!

Grega Wernig
Športniki so se odzvali klicu na pomoč.

Slovenskim pridelovalcem zelenega zlata, hmelja, ki jih zaradi pandemije novega koronavirusa pesti pomanjkanje delovne sile, so priskočili na pomoč slovenski športniki. Med tistimi, ki so se odzvali klicu za pomoč, so bili tudi biatlonec Jakov Fak, smučarski skakalec Domen Prevc in nogometaš Marcos Tavares, je v petek poročala Televizija Slovenija.

Ker zaradi virusa ni sezonskih delavcev, so v težavah tudi hmeljarji. V akciji, ki je na šestih kmetijah v Savinjski dolini trajala dva dni, je za delo na hmeljiščih poprijelo več kot 40 športnikov. Na pomoč so priskočili tudi delavci Pivovarne Laško, ki so trenutno na čakanju.

"Pivovarna skrbi za nas, tako da smo sklenili krog pomoči, malce drugačno delo, kot sicer na rokometnih igriščih, ampak tudi tukaj smo se dokaj hitro znašli," je povedal eden izmed prostovoljcev, rokometaš Celja Pivovarne Laško David Razgor. "Isto, kot v Braziliji, nič novega, kapo gor, gremo v akcijo," pa je dodal kapetan nogometnega kluba Maribor Marcos Tavares.

tavares
Na izbranih poljih so pod skrbnim vodstvom športniki pomagali rešiti hmeljarsko sezono. "Navezujemo vrvi, da bo hmelj lahko rasel v višino. Je tako zanimivo delo, nisem si predstavljal točno, kaj bomo počeli, ampak tudi samega procesa nisem poznal. Mi je pa gospod, ki je lastnik, vse razložil, kako gre. Upam, da bom danes doma zasadil dve sadiki," pa je izkušnjo opisal biatlonec Jakov Fak.


Športniki priznavajo, da je bila lepa izkušnja, a bodo raje vztrajali pri svojem športu, so ob tem poudarili.

Članki iz rubrike