mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Oglasno sporočilo
Oglasno sporočilo
0 28.03.2024 12:02:58

Objavljen javni natečaj za letošnje Evropske nagrade za podjetništvo

Javna agencija SPIRIT Slovenija je kot nacionalni koordinator tudi letos objavila javni natečaj za evropske nagrade za spodbujanje podjetništva. Nagrada prepoznava in priznava najbolj uspešne spodbujevalce podjetništva v Evropi, predstavlja najboljše podjetniške prakse, povečuje zavedanje o dodani vrednosti podjetništva ter spodbuja in navdihuje potencialne podjetnike. Rok za prijavo podjetniških projektov je najkasneje do 10. junija 2024.

K sodelovanju so vabljeni vsi državni, regionalni in lokalni organi, javno-zasebna partnerstva ali MSP (velja le za kategorijo Odgovorno in vključujoče podjetništvo) znotraj EU ali pridružene države v okviru stebra MSP programa enotnega trga, ki so z uspešno pobudo pripomogla k spodbujanju gospodarstva na nacionalni, regionalni oziroma lokalni ravni.

Poleg velike nagrade žirije, ki se lahko podeli v kateri koli kategoriji in bo podeljena najbolj ustvarjalni in navdihujoči zamisli za spodbujanje podjetništva v Evropi, bodo letos nagrade podelili še v šestih tekmovalnih kategorijah, in sicer:

  •            spodbujanje podjetniškega duha,
  •            vlaganje v podjetniške spretnosti,
  •            podpiranje digitalnega prehoda,
  •            izboljšanje poslovnega okolja in spodbujanje internacionalizacije poslovanja,
  •            podpiranje trajnostnega prehoda,
  •            odgovorno in vključujoče podjetništvo.

Ker je novi zeleni dogovor glavna prednostna naloga Evropske komisije, bo trajnostni vidik upoštevan pri vsaki kategoriji.

Izvedba javnega natečaja bo potekala na dveh ravneh: najprej na nacionalni in nato še evropski ravni. Dvema projektoma, ki bosta na nacionalni ravni ocenjena z najvišjo oceno znotraj posamezne kategorije, bo javna agencija SPIRIT Slovenija omogočila vključitev v tekmovanje na evropski ravni.

Rok za prijavo podjetniških projektov v Sloveniji je najkasneje do 10. junija 2024, zmagovalci evropske ravni pa bodo razglašeni na podelitvi novembra 2024, ki bo potekala v Budimpešti na Madžarskem v sklopu vsakoletnega SME Week.

Več informacij o javnem natečaju na naslednji povezavi, o evropskih nagradah za podjetništvo pa na spletni strani Evropske komisije.

Lani sta Slovenijo zastopala dva podjetniška projekta:

Oba nominirana  projekta osveščata, izobražujeta, navdušujeta in spodbujata različnih ciljne skupine k podjetniškemu, trajnostnemu načinu razmišljanja in delovanja ter na svojem področju beležita nekaj izrednih rezultatov in dolgoročnih učinkov.

Foto: www.eepa.com

Članki iz rubrike