mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

(ak)
(ak)
0 10.11.2022 11:08:13

Že četrta knjižna uspešnica Kamenka Kesarja

Kamenko Kesar, avtor štirih knjižnih uspešnic
Ana Kovač
Po treh prodajnih uspešnicah je Kamenko Kesar postregel s četrto knjigo z naslovom Tudi prav. To sta besedi, ki ju skupaj s skomigom ramen in nasmeškom avtor vedno pogosteje uporablja v svojem zakonskem vsakdanu. Ne nujno kot znak predaje, bolj kot zamah z roko in mislijo: "To, kar se pogovarjava, ni tako pomembno, kot sva pomembna midva."

Z mojimi zgodbami se bralci zlahka poistovetijo


Danes, šest let po poroki, Kamenko Kesar ugotavlja, da sta z ženo Alenko skupaj ne zato, ker sta si tako zelo podobna, ampak kljub temu, da sta si v marsičem različna. "Knjiga Tudi prav je knjiga o različnostih, polnih čara in smeha, iz katerih se zmeraj dajo splesti dobre in zabavne zgodbice," pravi Kamenko, ki je največji uspeh dosegel s knjigo Žena ima vedno prav, ki je še vedno njegova najbolje prodajana in največkrat komentirana knjiga. "Zakonski oziroma partnerski odnosi so večna tema. Vsi, ki smo v partnerskem odnosu, se z njimi zlahka poistovetimo, zato se moje zgodbe zdijo bralcem tako zabavne. V njih vidijo sebe in svoja ravnanja. Gotovo k salvam smeha pripomore dejstvo, da se znam pošteno pošaliti sam iz sebe."


Kamenko Kesar je 'zakonski pisatelj'

Da bo tudi Kamenkova zadnja knjiga Tudi prav uspešnica, meni slovenski pisatelj in dramatik Tone Partljič in dodaja, da v liriki poznamo ljubezenske pesnike, odkar ljudje pišejo. Veliko jih je, malo pa je takih, kot je moški zrelih let Kamenko Kesar, ki je 'zakonski pisatelj': "Ne gre za pravosodje, ampak za obliko partnerstva. V slovenski poeziji je bil temu najbližje Ciril Zlobec. Naj poudarim, da gre za tradicionalno zakonsko partnerstvo moškega (Kamenko) in ženske (Alenka), kar je danes treba dodati. V svojih humoreskah se dela norca iz sebe kot zakonskega moža, in kar je že redka hrabrost, iz svoje ljube druge žene Alenke. Hodi po tankem ledu problematike, ljudje ga radi berejo, toda kar je treba povedati, je literarno talentiran, duhovit, kljub zakonskim erotičnim detajlom nikoli vulgaren in sproščujoče humoren."

Bralce je težko nasmejati


"Ni veliko pisateljev, ki bi me znali nasmejati. To je pri pisanju najtežje," je po prebrani knjigi Tudi prav zapisal dr. Noah Charney: "In Kamenko Kesar je eden redkih, ki mu to uspeva. Njegove zgodbe iz družinskega življenja so tople, prikupne, pronicljive in zelo smešne. Njegova dela bi morali brati vsi poročeni ljudje, zlasti njegovo najnovejšo knjigo," je še dejal dr. Noah Charney, avtor uspešnic Slovenologija in Skrivna zgodovina Slovenije, ki je v angleščino prevedel tudi Kamenkovo uspešnico Žena ima vedno prav. Wife is always right je tako na voljo v vseh največjih svetovnih knjigarnah.

Pozor pri branju Kamenkove knjige pred drugimi

"Da je Kamenko Kesar moder človek, vemo, saj njegova predzadnja (oziroma zdaj že predpredzadnja) knjiga nosi naslov Žena ima vedno prav. Da je duhovit, dokazuje z vsakim svojim pisanjem. Pa ni samo duhovit, nabrit, iskriv in igriv, je tudi pronicljiv, luciden in do črev iskren. Dobesedno," je o knjigi napisala TV-voditeljica in velika ljubiteljica knjig Bernarda Žarn. "Zdi se, da z bralci deli vse – od intime WC-ja do vroče romantične intime z ženo Alenko – skratka vse tisto, čemur pravimo življenje. Seveda tudi vse tisto, kar gre 'narobe'. A je z Alenko in drugimi člani široke družine – 'tako zelo prav'. In še opozorilo: če boste knjigo brali pred očmi drugih, vas lahko imajo za malo blesave, saj se boste vmes zagotovo glasno krohotali," je po branju Kamenkove zadnje knjige na srce položila ena naših najboljših voditeljic.


Knjiga je na voljo na spletni strani kesar.si

"To je Kamenkova četrta knjiga. (Ali ni treh napisala tudi Alenka?) V humoreskah vedno nastopata Kamenko in Alenka; da sta še zmeraj (vedno bolj) skupaj, pa govori, da mora tudi Alenka res biti 'prava' in da Kamenku v mestu, od koder je žena doma, ne pravijo zastonj To pa je mož od Alenke. Naj samo omenim, da se je na primer Čehov izmojstril s pisanjem kratkih humoresk. Če Kesar ne bo ravno Čehov, bo pa zagotovo mojster slovenske partnerske zakonske humoristike," je zapisal Tone Partljič.

Knjiga Tudi prav je dosegljiva na spletni strani www.kesar.si, v prednaročilu po posebej ugodni ceni. Nedvomno je pričujoča knjiga odlično darilo, saj s svojo duhovitostjo in pogledom v zakonsko življenje daje občutek povezanosti vseh parov, ki gredo skozi različnosti in svojstvenosti do istega vzgiba, zakaj so skupaj: zaradi ljubezni.


Odlomek iz knjige Šest let pozneje

Zakonsko življenje je vulkan. Pod površjem ves čas vre in vsake toliko izbruhne.
Ljubezen? Ljubezen je to, kar ostane po izbruhu.
"To si pa lepo povedal."
"Kaj?"
"To o vulkanu in ljubezni."
"Kako pa veš, kaj ...?"
"Na glas govoriš, ko pišeš."
Uf.
Mi je kar odleglo.
Za trenutek sem se ustrašil, da mi bere misli.

Članki iz rubrike