Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 27.05.2019 11:15:08

Je v zloglasno DOPIŠNKO afero vključen tudi odlični smučar?! Te obtožbe prestresajo Avstrijo!

vszi
Avstrijski mediji danes poročajo, da so kriminalisti v nedeljo zasliševali avstrijskega alpskega smučarja Hannesa Reichelta, ki ga sumijo jemanja nedovoljenih poživil. To je potrdilo tudi tožilstvo v Innsbrucku, ki pa več informacij v zvezi s tem zaenkrat ne daje.

Reichelt naj ne bi bil neposredno vpleten v dopinško afero Aderlass, ki je izbruhnila po nordijskem svetovnem prvenstvu v Seefeldu. Preiskovalci mu ne očitajo krvnega dopinga, pač pa zlorabo zdravil, piše avstrijski Kronen Zeitung.

Osemintridesetletni smučar obtožbe zanika, trdi, da nikoli ni jemal prepovedanih sredstev in da so obtožbe del maščevanja avstrijski zvezi. Še več, pravi, da je edina povezava z afero, ki je izbruhnila februarja med nordijskim SP v Seefeldu pač dejstvo, da sta bila z nekdanjim trenerjem smučarskega tekača Daria Cologne sošolca in da je slednji tudi zanj pisal treninge.



"Ne vem, od kje vse to. Res sva sodelovala, a nikoli mi ni predlagal ničesar nelegalnega. Tudi sam nikoli nisem vzel ničesar. Še več, preveril sem celo vsak bombon proti kašljanju, če sem ga vzel. Kar sezulo me je, ko so kriminalisti pozvonili na mojih vratih. Niti sanjalo se mi ni, zakaj. Vse je postavljeno na glavo. Pred sedmimi tedni sem postal oče, z ženo sva bila najsrečnejša na svetu, zdaj pa te obtožbe," je smučarja povzel Kronen Zeitung.

Zaenkrat je v aferi Aderlass, ki je razkrila organiziran krvni doping, imenovanih 15 od 21 športnikov, ki so bili povezani z osumljenim zdravnikom iz Erfurta, med njimi slovenska kolesarja Kristijan Koren in Borut Božič. Osumljenci zaenkrat prihajajo iz osmih držav.

Članki iz rubrike