Andrea Massi Tina Maze športnik leta 2015 Odkrito.si

Andrea Massi je varuška, mala Anouk prava ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 17. februarja

joga Petisvet.si

Test: Kje ste na svoji poti?!

FOTO1 otroški dodatek Svet24.si

Otroški dodatek, CSD in ministrstvo: kdo skriva, ...

challe1 Svet24.si

Challe Salle: Mami rad povem, da je imela vedno ...

albreht 1 Njena.si

Metka Albreht žari od zadovoljstva

lea sirk_presenecenje Njena.si

Lea Sirk: ne morem fuc***g verjeti

STA
STA
0 19.07.2018 14:37:24

Hrvaški nogometaši so ga stisnili v kot in naredili SLAVNEGA: Hrvati so mu zdaj ponudili nepozabno doživetje!

Reuters
Hrvaška turistična skupnost (HTZ) je danes sporočila, da je fotoreporterja francoske agencije AFP Yurija Corteza povabila, naj z družino za sedem dni brezplačno obišče Hrvaško. Cortez je pridobil pozornost svetovne javnosti, ko se je znašel v sendviču hrvaških nogometašev med slavjem po zadetku v polfinalu svetovnega prvenstva v Rusiji.

Corteza je osebno poklical direktor HTZ Kristijan Staničić, družina 53-letnega vodje mehiškega dopisništva AFP pa naj bi Hrvaško obiskala konec avgusta ali v začetku septembra. Kot so dodali v današnjem sporočilu za javnost, je edino, kar bo družina simpatičnega Salvadorca potrebovala za počitnice, dobra volja in fotoaparat. Družina Cortez bo najprej prišla v Zagreb, na to pa bo obiskala naravne lepote v celinskem delu države, kot tudi hrvaško obalo in otoke, so napovedali gostitelji.

"Tovrstnega povabila se ne zavrača. V čast mi bo priti na Hrvaško. Po tekmi z Angleži in slavju s hrvaškimi igralci čutim povezanost z vašo državo, za katero sem navijal v finalu," je povedal Cortez v telefonskem pogovoru s Staničićem.V HTZ so poudarili, da je nedavno nogometno svetovno prvenstvo v Rusiji med drugim obeležila anekdota s slavja hrvaških nogometašev po zadetku hrvaškega reprezentanta Marija Mandžukića v podaljšku tekme proti Angliji, ki je Hrvaški odprl vstop v finale tekmovanja.

hrvaška reprezentanca, rakitič, mandžukić, yuri cortez
Reuters

Cortez je bil med fotoreporterji, ki so ob igrišču spremljali dogodek, ko se je na njega usul plaz presrečnih hrvaških nogometašev. Čeprav se je znašel na tleh, je fotoreporterju uspelo posneti nekaj najbolj spontanih in edinstvenih fotografij, ki so obšle svet. Obenem se je prepričal tudi o prijaznosti hrvaških nogometašev, ki v evforiji niso takoj niti dojeli, da so na tla podrli fotoreporterja, a so se opravičili in mu pomagali vstati.

Poleg nepozabnega dogodka v Moskvi je Cortez med svojo kariero med drugim fotografiral tudi posledice naravnih nesreč, humanitarnih kriz in vojn na različnih koncih sveta.

Značke: nogomet, hrvaška, turizem

Članki iz rubrike