Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.06.2016 17:48:35
Deli članek:

Irce bodo počastili na prav poseben način

vszi

Županja Pariza je včeraj oznanila, da bodo irski navijači deležni prav posebne časti. Zaradi njihovega »izjemnega navijanja, izkazovanja športnosti in kolegialnosti« jih bo počastila z uradno medaljo mesta Pariz.

Po poročanju priznanega časopisa L'Equipe jih bo Anne Hidalgo nagradila zaradi ustvarjanja izjemnega vzdušja v trenutkih, ko so po Franciji divjali tudi navijaški spopadi.

Navdušili pa niso le z navijanjem na tribunah, ampak s številnimi domislicami med svojimi sprehodi po mestu, in ko so reševali kočljive situacije drugo za drugo. O svojem namenu je županja Pariza že obvestila predsednika Irske Michaela D. Higginsa. Za zdaj še ni jasno, kdaj bo ta obred potekal in kdo se ga bo udeležil, na drugi strani pa kot pribito drži, da takšne časti ne doletijo ravno vsakega v francoski prestolnici.

Priznanje, ki nosi uradno ime grand vermeil, so doslej prejemala velika imena kulture in politike, med njimi denimo dobitnica Nobelove nagrade za literaturo Toni Morrison, palestinski predsednik Mahmud Abas in seveda tenisač Rafael Nadal.