Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
mag
mag
04.03.2016 20:31:49
Deli članek:

Le kako bi se odrekel ledvici, poimenovani po igralcu v ligi NFL?

vszi

Življenje včasih piše zgodbe, ki nam orosijo oko. Nekaj podobnega se je zgodilo tudi v predmestju Atlante v Marietti.

Kevin Graessle in David Parsons sta bila, preden ju je združila usoda, običajna soseda. Pred dogodkom, ki je združil njuni usodi, se nista ravno poznala, sta pa stkala prijateljske in še kakšne druge vezi, ko je nesreča udarila po 54-letnemu Kevinu.

Dolgoletne težave z ledvicami so lanskega oktobra postale prehude in Kevinu bi samo presaditev ledvic rešila življenje. Tu na sceno stopi sosed David, ki je takoj, brez razmišljanja ponudil svojo roko pomoči nemočnemu Kevinu. Ali bolje rečeno ledvico. Izkazalo se je, da sta njuni krvni sliki podobni in da je vsaj preliminarno v igri za presaditev.

"Prvič sem prišel nasproti situaciji, ko sem poznal nekoga, ki je potreboval presaditev. Mislim, da bi nekaj ljudi vsekakor priskočilo na pomoč, če bi to izvedelo, toda marsikdo sploh nikoli ne pride v kontakt, da bi lahko pomagalo," pravi 44-letni David Parsons, ki je nato dejal, da je to pač naloga ljudi, da poskušajo komu rešiti življenje.

Preden je lahko David dejansko pomagal, je moral opraviti nešteto testov, s katerimi so ugotovili, da so ledvice možakarjev dejansko kompatibilne. Da sta to ugotovila, sta se nekega dne morala odpeljati v bolnišnico, kjer sta odkrila, da navijata za različni ekipi v ligi NFL. Gre namreč za rivala, ki sta si dvakrat v zadnjem desetletju stala nasproti v Super Bowlu. New York Giants so franšiza obolelega Kevina, New England Patriots pa moštvo darujočega Davida.

vszi

Ko je postalo jasno, da bo David lahko daroval eno od ledvic, sta možakarja postala velika prijatelja, tudi ženi sta se zbližali, vsi pa so že nestrpno čakali na operacijo. David, ki je imel zaradi dveh porazov Patriotsov v Super Bowlu malce grenkega priokusa, se je odločil, da bo svojo ledvico poimenoval po enemu najboljših igralcev njegove najljubše ekipe.

Ledvici sta skupaj z ženo dala ime 'The Gronk' po Robu Gronkowskemu, kar je bilo na strani obolelega Kevina sprejeto z obilico smeha in zbadanja. "Želela sva, da okoli zahtevne situacije ustvariva sproščeno vzdušje in mislim, da nama je kar uspelo," je hitel razlagati 44-letni Parsons. S sabo sta zakonca prinesla celo ledvico v plišasti obliki z všitim imenom 'Gronk'.

Tudi Kevin je v bolnišnici oblekel dresa svojih tekmecev, a ob tem dejal: "Ne vem, če bi lahko svojo ledvico, ki bi jo potreboval navijač Patsov, poimenoval Manning," je z nasmeškom na obrazu razlagal Kevin, ki z 'Gronkom' v sebi živi dokaj normalno življenje.

David je bil po operaciji srečen. Kot pravi zdaj "po kolegu teče nekaj krvi Patsov," medtem ko je Kevin za konec dodal: "Ko se pojavi darovalec, ki je navijač Patriotsov in svojo ledvico poimenuje 'Gronk', kdo sem jaz, da bi se ji odrekel."