Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
04.03.2016 14:59:52
Deli članek:

Mladi upi 2016

Že četrto leto zapored Zavarovalnica Triglav in Vse bo v redu, zavod Zavarovalnice Triglav za družbeno odgovorne aktivnosti vabi k prijavi na razpis mlade in nadarjene posameznike s področij športa, umetnosti in znanosti. Prijava na razpis je mogoča do 23. 3. 2016.

Sredstva za podporo mladim upom bo tudi letos zagotovil zavod Vse bo v redu ter podjetje PRO PLUS. Znani slovenski pevci pa bodo tudi tokrat gledalce poskušali prepričati z neverjetnimi preobrazbami in glasbenimi dosežki, tudi v korist bodoči generaciji mladih upov, ki si bodo s sredstvi iz skupnega fonda lahko privoščili nadgradnjo ali mirnejšo nadaljevanje znanstvene, umetniške ali športne kariere.

Strokovna komisija bo med prejetimi prijavami na osnovi meril razpisa pripravila ožji izbor prijavljenih kandidatov. V ožji izbor bo uvrstila do 20 mladih nadarjenih posameznikov starih med 16 in 19 let. Med kandidati, ki se bodo uvrstili v ožji izbor, bo sredstva prejelo najmanj 8 talentiranih mladih športnikov, umetnikov in znanstvenikov:
- najmanj 7 mladih športnikov, umetnikov ali znanstvenikov bo na osnovi dogovorjenih meril izbrala razpisna komisija,
- enemu nadarjenemu posamezniku pa bodo sredstva podeljena na osnovi javnega glasovanja na spletni strani www.mladi-upi.si.

Kandidati, ki se bodo uvrstili v ožji izbor, bodo javnosti predstavljeni na spletni strani www.mladi-upi.si, kjer si lahko ogledate tudi dosežke 36 mladih upov, ki so že prejeli sredstva v zadnjih treh letih, v višini 160.000 EUR, ter si z njimi omogočili nadaljevanje kariere.