Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
03.03.2016 17:40:57
Deli članek:

Srbski nogometaš plačuje dolgove sovaščanov

Reuters

Nemanja Matić ni eden tistih, ki bi pozabil na svoje korenine.

Nekateri nogometaši (ali pa športniki na sploh), ki zaslužijo ogromno zelencev, se v skladu s temi tudi osebnostno spremenijo, življenje z denarjem oziroma s tolikšno kopico tega, da nimaš skrbi, pri marsikomu povzroči "amnezo" oziroma pozabijo, od kje prihajajo, kje so odraščali.

Vsekakor pa med te ne sodi nogometaš Chelseaja Nemanja Matić, ki je večkrat dokazal, da ima res veliko srce ter tudi močno vez s svojim rojstnim krajem.

Nemanja je odraščal v srbski vasici Vrelo, kjer, v to smo prepričani, je najbolj priljubljen prebivalec. Še vedno je Matić na Vrelo zelo navezan, ne pa samo na kraj, temveč tudi na vse, ki tam še živijo.

Vsakič, ko se Nemanja odpravi domov, razveseli oziroma razbremeni prebivalce Vrela, saj poplača njihove dolge. Gre za dolgove, ki nastanejo v raznih trgovinah s hrano ali v kakšnem lokalu. Kot pravijo prebivalci Vrela, Nemanja obišče trgovine in prosi za seznam dolžnikov ter enostavno poravna njihove neplačane račune. Bojda je večkrat poravnal tudi dolgove nastale pri igrah na srečo. Kar nekaj denarja pa je v preteklosti namenil tudi za obnovo vasi, okoliških cest in podobno.

Srbski reprezentant je srečen, da lahko to stori in pomaga ljudem, ki jih ima rad in za katere ve, da ne živijo tako srečnih življenj kot on, ki dobesedno sanja svoje sanje.

Svojega dobrodelnega početja ne obeša na veliki zvon, njegovi sosedje pa pravijo, da je kot oseba zelo prijazen in do vseh enako vljuden in kot kaže je še vedno zelo ponosen na svoje korenine.