Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.03.2016 10:17:00
Deli članek:

V starem kavču našli sličice ... vredne več milijonov!?

Neka ameriška družina je pospravljala podstrešje stare hiše in pri tem obogatela. Sliši se neverjetno, a je popolnoma resnično.

Družina se je lotila običajnega pospravljanja, pri prenašanju starega kavča pa je eden od članov segel med prašne blazine in zatipal šopek bejzbolskih sličic. Tistih, ki so v ZDA tako zelo priljubljene in s katerimi zbiralci zelo radi trgujejo. Šlo je za zelo poseben šopek, kajti izkazalo se je, da gre za sličice iz daljnega leta 1910

Za nameček gre za serijo upodobitev Tyja Cobba, izjemnega igralca tistega obdobja, čigar sličice so izjemno redke. Posebej ena med njimi, ki so jo našli v tem paketu in je sama po sebi vredna več kot milijon dolarjev. Ostalih šest pa skupaj prav tako dosega milijonsko vrednost, tako da se družini obeta izjemen zaslužek.

Ne bo sicer šlo za rekordno vrednost ene same sličice; ta je bila dosežena leta 2011, ko je kupec za neko podobico odštel 2,8 milijona dolarjev. Vseeno pa gre za čudovito najdbo, za pravi zaklad, ob katerem je povsem logično, da želi presrečna družina ostati popolnoma anonimna.