© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.07.2024 15:29:01
Deli članek:

Igrica Fantasy PLT je nazaj, sestavite, igrajte in – zmagajte!

Evropsko prvenstvo se je šele dobro končalo, že se začenja nova nadvse razburljiva sezona slovenske prve lige. In skupaj z njo se seveda vrača tudi izredno popularna virtualna igra Fantasy PLT, ki jo, o tem smo prepričani, že dobro poznate! Vnovič se boste lahko preizkusili v vlogi trenerja, izbrali svojo enajsterico – no, pravzaprav petnajsterico – in z njo poskušali premagati vse druge igralce Fantasyja.

Prepričani smo, da po vseh teh letih ne potrebujete več podrobne predstavitve Fantasyja. Navsezadnje vstopamo že v osmo sezono igre, s katero so »zasvojeni« milijoni ljudi po vsem svetu. Fantasy je, kot vedo povedati najboljši igralci, del življenja. Ko te enkrat prevzame, ga živiš vsak dan.

Angleška premier liga ima zagotovo najbolj prepoznavno in hkrati z naskokom najbolj igrano verzijo Fantasyja, svojo imajo tudi la liga, serie A, ligue 1 in Uefa z ligo prvakov. Že vrsto let pa ima svojo, kot rečeno, tudi slovenska prva liga: Fantasy PLT, ki ga skupaj ustvarjata Ekipa SN in Nogometna zveza Slovenije.

Čeprav smo prepričani, da večina izmed vas pozna pravila igre, naj za vse tiste, ki se morda še niste srečali z njo, na kratko ponovimo: gre za strateško nogometno igro, v kateri tekmujete s prijatelji, sodelavci, številnimi znanimi imeni slovenskega športa in estrade – ter pravzaprav proti celotni Sloveniji. Kako? Preprosto. Na začetku sezone, ob prijavi ekipe, vsak virtualni menedžer dobi na voljo 100 enot in z njimi mora kupiti petnajst nogometašev iz slovenskih prvoligaških klubov, s katerimi bo začel sezono. Dva vratarja, pet branilcev, pet vezistov in tri napadalce. Enajst jih postavi v začetno enajsterico, štiri ima na klopi. Jasno, da cene igralcev variirajo. Za najboljšega strelca prve lige iz pretekle sezone Aljošo Matka, ki je v novi sezoni najdražji igralec v Fantasyju (12 milijonov), boste morali odšteti precej več kot denimo za napadalca novopečenega prvoligaša Nafte Harisa Kadrića (6,5 milijonov). Za slovenskega reprezentanta Žana Karničnika (7 milijonov) veliko več kot za branilce Primorja. Za Josipa Iličića (10,5 milijonov) več kot za denimo za Jakoslava Stankovića iz Brava (7 milijonov).

Zakaj? Preprosto, pričakovati je, da bodo dražji igralci svojim menedžerjem prinesli več točk kot cenejši, čeprav seveda ni vedno tako. Točke se zbirajo glede na predstave slovenskih prvoligaških igralcev na zelenicah.

Čeprav je torej igra virtualna, hkrati temelji na predstavah, ki jih kažejo nogometaši na igrišču v realnem svetu. Vsi nogometaši zbirajo točke z doseženimi zadetki in podajami, branilci in vratarji – pa tudi vezisti, ki za to dobijo eno točko – tudi s »čistimi mrežami« oziroma tekmami brez prejetega gola. Ob velikem številu prejetih golov bodo branilci in vratarji točke izgubljali, prav tako nogometaš izgubi točk(e) v primeru rumenih oziroma rdečih kartonov ali zgrešene enajstmetrovke.

Povedano drugače: bolj ko je nogometaš uspešen v realnem svetu, več točk bo prinesel virtualnemu menedžerju v igrici Fantasy. Tisti, ki ga postavite za kapetana (ali za namestnika kapetana, če kapetan morda ne bi igral), vam bo osvojene točke podvojil. Če s katerim od nogometašev niste zadovoljni, ga lahko zamenjate, dvakrat v sezoni lahko zamenjate tudi celotno ekipo. Preprosto, kajne?

Registrirajte se na spletni strani https://fantasy.ekipasn.svet24.si/, sestavite svojo ekipo, povabite prijatelje in tekmujte. Zabava je zagotovljena! In pa še morda najpomembnejša informacija: da boste lahko tekmovali že od začetka, od prvega kroga, morate svojo ekipo sestaviti do PETKA, 19. JULIJA, DO 20.15, ko se bo s tekmo Olimpija – Primorje tudi uradno začela sezona 2024/25 v slovenski prvi ligi.