nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 03.04.2024 20:18:24

Šenčur prekinil niz porazov

Luka Vovk
Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur so v zaostali tekmi 22. kroga lige Nova KBM premagali LTH Castings s 85:74 (23:19, 48:40, 69:58).

GGD Šenčur je prekinil serijo treh porazov, LTH Castings pa je niz neuspehov podaljšal na štiri tekme. Hkrati je Šenčur s skupno enajsto zmago prešel v vodstvo v medsebojnih tekmah v tej sezoni z 2:1.

Varovanci trenerja Miljana Pavkovića so po izenačenih prvih 15 minutah odločilni obrat naredili v zaključku prvega dela in na začetku drugega. Z delnim izidom 16:2 so prišli do vodstva 54:40, ki ga gostje niso več uspeli izničiti. Nekajkrat so se približali na par košev zaostanka, bližje pa jih domači niso spustili.

Alen Malovčić je bil 26 s točkami prvi strelec tekme (met 7:15, 5 skokov), 15 jih je za domače dodal Jan Novak (8 podaj, 6 ukradenih žog), v vrstah gostov pa je bil v napadu najbolj razpoložen Kendall Robinson (23 točk, 8 skokov).

GGD Šenčur bo v naslednjem krogu gostil Hopse, nato ga čaka še gostovanje v Podčetrtku in domača preizkušnja s Šentjurjem, LTH pa bo najprej gostil Rogaško ter Kansai Helios ter redni del končal v gosteh pri Šentjurju in Iliriji.

Članki iz rubrike