IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Ekipa SN
Ekipa SN
20 03.04.2024 10:35:12

Gafford z Dončićem za slovensko reprezentanco!? Sliši se sanjsko, želja je logična - tu so podrobnosti!

Profimedia
Dobesedno je trajalo manj kot minuto, da so Dallas Mavericksi spoznali, kako zelo so zadeli v polno z angažiranjem donedavnega centra Washingtona. In trajalo je največ eno tekmo, da so se tudi vsi ostali zavedali, kako idealnega partnerja za odlaganje žog, pošiljanje podaj visoko nad obroč in vse ostale vrste njemu tako ljubih centrskih kombinacij je dobil Luka Dončić.

Ker 25-letni Američan prinaša tudi izjemen obrambni prispevek, neverjeten odstotek zadetih (bolje rečeno: zabitih) metov in nasploh učinek, ki je v slabih dveh mesecih veliko prispeval k spremembi podobe celotne ekipe, pa je hitro začel buriti domišljijo tudi z možnostjo, da bi postal novi naturalizirani center v slovenski izbrani vrsti. Sliši se sanjsko, a so težave, ki nastanejo pri tem, velike.

Ko je na izteku lanskega koledarskega leta predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec prijetno kramljal z mediji na prazničnem zajtrku, je bil v približno takem tonu zelo jasen. Z vsem spoštovanjem do Tobeyja (in Jordana Morgana, ki je že tako ali tako rezervna opcija) je med predstavljanjem načrtov za prihodnost poleg okrepitve športne povezave med pisarniškim vodstvom zveze in delom na parketu napovedal tudi najmanj razmislek o tem, s kom in kako ob naslednjih velikih izzivih zapolnjevati kvoto tujca. Skoraj gotovo je tedaj že imel sklenjen dogovor s Sašo Dončićem, ki je približno mesec dni pozneje tudi uradno postal športni direktor ter povezal niti med poslovnim in športnim delom zveze. Najmanj zelo verjetno pa ne sredi decembra ne sredi januarja v glavah teh vodilnih in odgovornih mož še ni bilo imena Daniel Gafford.

Čeprav si ne bi upali popolnoma izključiti kakšnega drugačnega scenarija, ideja o idealni kompatibilnosti 25-letnega centrskega dolgina s superzvezdniškim vrstnikom Luko Dončićem bržčas v popolnosti pripada za to zadolženim pri Dallasu. Ko jim je februarja uspelo izpeljati malodane čudežno menjavo in tega igralca iz Washingtona pripeljati v Dallas, pa so neizbežno zelo hitro zazvonili tudi vedno pozorni slovenski alarmi. El Dorado v zvezi državi Arkansas sicer ni tisto pravljično zlato mesto, zaradi katerega je to ime svetovno znano – toda tam rojeni 38. izbor na naboru leta 2019 (torej leto za Dončićem) je že na prvih tekmah razvil pravljično kemijo z novim slovenskim soigralcem. Pravzaprav se je to res zgodilo že v prvi akciji, danes pa naveza že velja za eno najbolj neustavljivih tovrstnih v celotni ligi NBA. In seveda so se pri KZS na čelu z Dončićem starejšim, ki je kadrovske premike in napredke pri Dallasu ves čas spremljal kar najbolj od blizu, praktično takoj zavedali možnosti in priložnosti, ki jo predstavlja Gafford.


CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: dončić, dallas, gafford

Članki iz rubrike