favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

sta
sta
0 18.08.2018 13:28:15

Košarka 3 na 3: V četrtfinalu challengerja dvoboj slovenskih ekip

Na Kongresnem trgu v Ljubljani je včeraj potekal prvi dan mednarodnega turnirja challenger v košarki 3 na 3. Izstopala je srbska ekipa Vrbas, ki je dobila vse štiri tekme, od slovenskih ekip se bosta v četrtfinalu pomerili Piran in Ljubljana, ki se bosta za napredovanje udarili med sabo.

V slovenskem četrtfinalu bo šlo tako za ponovitev finala slovenskega državnega prvenstva.

Včeraj so najprej potekale kvalifikacije, v katerih sta bila uspešna Vrbas v tuji kvalifikacijski skupini in Maribor v slovenski. Štajerci so presenetili sedme nosilce turnirja Kranj.


Sledil je skupinski del glavnega turnirja. V skupini A sta si napredovanje zagotovila Piran, ki je dvakrat zmagal, in Kijev, v skupini B Riga in Benetke, v skupini C Vrbas in Ljubljana. Moštvo Ljubljane je zabeležilo eno zmago in presenetljiv poraz proti kvalifikantu Vrbasu, kar je zadoščalo za drugo mesto. V skupini D pa sta se v četrtfinale uvrstila Amsterdam in Beograd. Mariborčani so se v tej skupini dobro upirali, a na koncu vseeno dvakrat izgubili in tako končali s tekmovanjem.

Četrtfinalni dvoboji se bodo začeli danes ob 18. uri, pari pa so Piran - Ljubljana, Amsterdam - Benetke, Riga - Beograd in Vrbas - Kijev.

Pred današnjim finalom pa bo svoj prostor na igrišču dobila tudi akrobatska skupina Dunking Devils, ki bo po lanskem Guinnessovem rekordu najvišje salte z zabijanjem tokrat podirala nov rekord - najdaljše zabijanje s trampolina. Za naslov rekorderja se bosta potegovala dva akrobata, ki bosta poskušala podreti dozdajšnji rekord v lasti Britanca Jordana Ramosa in zabiti koš z razdalje več kot 10,05 metra.

Značke: košarka, turnir

Članki iz rubrike