stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ku
ku
1 18.08.2018 09:40:35

BUUUM! Saša Dončić NEPOSREDNO o vpletenosti v ponarejenje podpisov na pogodbi svojega sina Luke

Saša Dončić
alesfevzer.com
Senci dvoma, da je čist in da nima nič s ponarejanjem podpisov na pogodbi o zamenjavi agenta njegovega sina Luke, nikakor ni uspel pobegniti. Tudi zaradi svojih nekoliko nespretnih izjav, ga afera nikakor ni želela izpustiti iz svojih krempljev.

Saša Dončić, oče košarkarskega zvezdnika Luke, je sinoči v Odmevih na nacionalni televiziji želel za vedno zapustiti to grotesko, v kolikšni meri mu je to uspelo, pa presodite sami. Na tem mestu ne želimo soditi, ne želimo uperjati prst v tega ali onega, to je le transkript pričanja ali zagovora, če tako želite.

"Če agent pomaga nekomu, ki začenja od začetka in ga pri 13 letih pripelje v nek dober klub ter mu priskrbi vse, kar potrebuje za dober razvoj, mu pri 14 letih uredi sponzorsko pogodbo s podjetjem Nike, mu pri 15 letih priskrbi vrhunsko pogodbo z Realom ... temu agentu potem, ko je igralec že narejen in ima 18 let, ne obrneš hrbta. Takšnega igralca lahko potem prodaja kdorkoli, tudi gospod izza kamere," je slikovito začel razlagati Saša, potem ko ga je voditelj Slavko Bobovnik na začetku izzval z vprašanjem, kaj ima pravzaprav proti agentu Billu Duffyju.

MENJAVA AGENCIJE NA POKVARJEN NAČIN
Slednji je priznan agent v svetu košarke. V agenciji BDA Sports Management, v kateri deluje, zastopajo ali so zastopali številne znane igralce in trenerje, navsezadnje tudi Gorana Dragića, Raša Nesterovića in Igorja Kokoškova. Z njegovim delom sta zadovoljna tudi Luka in mama Mirjam Poterbin. "Nisem želel nič drugega, kot to, da se do sinovega 18. rojstnega dne počaka in ostane pri agentu, ki ga je kot otroka pripeljal v Španijo, ko pa bi Luka postal polnoleten, pa bi lahko sam odločal o tem, kdo bo njegov agent. Na žalost je bila ta menjava agencije narejena na pokvarjen način, saj so 15-letnega 'mulca' v nekaj prepričevali in to počeli meni za hrbtom. Te stvari so dokazljive," je bil odločen oče Dončić.

Zatem je Bobovnik izpostavil, da se je Luka zaradi stalnega nagovarjanja očeta, naj vendarle zamenja agenta, celo podpisal na notarsko listino, češ da želi ostati pri starem agentu. A izraz "stari agent" Saši ni dal miru. "Ne razumem vprašanja. Kdo je za vas stari agent? Za mene je to Alvaro Tor. Sicer pa je Luka notarski zapis podpisal pri petnajstih. Podpisal je, da želi novega agenta. Petnajstletni fant je to podpisal brez moje vednosti!"


Na neposredno vprašanje, če se je kdajkoli za sinovim hrbtom pogovarjal z morebitnimi novimi agenti, je Saša odgovoril, da nikoli. "Je pa res, da ne skrivam prepričanja, da Bill Duffy ni dober agent za Luko," je ob tem še dodal.

RES JE, BIL SEM NEKOLIKO NAIVEN
Sledilo je pojasnilo izrečenega v spornem videoposnetku, v katerem oče Dončić izjavi: "Moje ime je Saša, sem oče Luke Dončića. Tukaj sem s svojim dobrim prijateljem Slavkom. Storil bom vse, kar lahko, da bi Billa Duffyja odstranili od Luke Dončića." S Slavkom Djurićem se je Saša enkrat (pred kakšnim letom) dobil na kavi, ko je bil ta ravno v Evropi. "Pogovarjala sva se o marsičem, tudi o agentu za Luko. Jaz sem mu povedal, da ne odobravam, da je njegov agent Duffy in dodal, da se bom potrudil oziroma naredil vse, da ne bo več njegov zastopnik. Ne razumem, kaj je tu spornega." To izjavo je povedal v kamero zato, ker mu je Djurić dejal, da potrebuje nek material oziroma dokaz, ki ga bo poslal svojim partnerjem v ZDA. "Res je, bil sem nekoliko naiven. Vendar nič slabega nisem mislil," je na to temo še povedal Saša.

KAKO JE SLAVKO DJURIĆ POSTAL SLAVKO KANADA
In zakaj se tega gospoda v prvi svoji izjavi pred dnevi ni spomnil. "Ni res, da se ga nisem spomnil. Rekel sem, da ga ne poznam. Morate vedeti, da sem ga imel v telefonu spravljenega pod imenom Slavko Kanada, v telefonu pa imam celo več kontaktov z imenom Slavko. To ni nič takšnega."

Sašo Dončića organi pregona niso kontaktirali, je pa on njih: "Želim, da se zadeva razreši. Pri tej zadevi bom šel do konca."

Članki iz rubrike